Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-05-2003 3e persbericht van donderdag 15 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Bierdrinker aangehouden
Een man van 43 jaar uit Eindhoven is donderdag rond 17.30 uur aangehouden omdat hij bier zat te drinken op de openbare weg. Op de Aalsterweg werd hij aangesproken door agenten die dat hadden gezien. Toen de man niet reageerde op hun verzoek om te stoppen met drinken en ook zijn naam niet wilde noemen, werd hij meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden met een bekeuring.

Helmond: Bestolen van portemonnee
Een vrouw van 69 jaar uit Helmond is donderdagmiddag rond 17.15 uur bestolen van haar portemonnee met inhoud. Toen de vrouw in een winkel aan de Kerkstraat in gesprek was met een medewerkster van de zaak, zag ze dat haar tas was opengemaakt en dat de beurs weg was. Volgens de medewerkster was dat gedaan door twee andere klanten, die bij de vrouw in de buurt stonden. Het personeel en de gedupeerde vrouw zijn nog achter hen aangegaan, maar ze waren spoorloos verdwenen. In de portemonnee zaten 50 euro contant geld en enkele winkelpasjes

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Hoofdstraat en de Gerwenseweg zijn donderdag snelheidscontroles gehouden. Tussen 10.30 en 13.00 uur werden op de Hoofdstraat 1532 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 47 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Op de Gerwenseweg werd tussen 15.00 en 16.30 uur gecontroleerd. Daar reden 101 van de 848 gecontroleerde voertuigen te hard. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan; de hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Helmond: Brommercontrole
Donderdag tussen 14.00 en 17.30 uur zijn in Helmond-Oost ongeveer 35 (bestuurders van) brom- en snorfietsen gecontroleerd. Van hen kregen er 23 een bekeuring omdat er iets niet in orde was: of de brommer had een te hoog vermogen, en/of ze reden zonder helm, en/of ze waren niet verzekerd. Van één bestuurder werd de brommer in beslag genomen omdat die in erg slechte staat verkeerde. Ook was hij niet verzekerd. En bovendien bleek de bestuurder pas 15 jaar te zijn. Kortom: drie bekeuringen.

Bakel: Drietal mishandelt leeftijdsgenootje
Twee meisjes uit Helmond (14 en 15 jaar) en een 15-jarig meisje uit Bakel zijn donderdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden na een mishandeling. Het drietal wordt ervan verdacht dat ze een meisje van 13 jaar uit Helmond hebben geschopt en geslagen. Ook is ze in haar gezicht gespuugd. Dat gebeurde op een fietspad aan de Kivitsbraak tussen De Mortel en Bakel. Aanleiding zijn pesterijen op school. Tijdens de mishandeling hebben enkele andere jongens en meisjes staan kijken zonder in te grijpen. Van hen zijn de namen genoteerd. De drie verdachte meisjes zijn meegenomen na het bureau en na verhoor overgedragen aan hun ouders. Er wordt nog bekeken wat er met hen gaat gebeuren.

Veldhoven: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan De Glazenmaker zijn donderdag drie mobiele telefoons, een dvd-speler, enkele dvds en sieraden gestolen. De achterdeur is opengebroken, waarna de hele woning werd doorzocht.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Mulkstraat is donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 464 gecontroleerde voertuigen reden er 179 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Best: Brommercontrole
Op de Raadhuisstraat is donderdag tussen 12.30 en 13.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Van de 15 gecontroleerde brommers waren er drie niet in orde, omdat die een te hoog vermogen hadden. De bestuurders kregen een bekeuring.