PERSBERICHT - 2003-05-15

Canada is een veilige en aantrekkelijke bestemming voor toeristen

De WHO, de Wereld Gezondheids Organisatie, heeft 14 mei Toronto in Canada van de lijst gehaald van landen die zijn getroffen door SARS. Dit betekent dat het besmettingsgevaar voor Toronto geweken is en dat reizigers met een gerust hart een bezoek aan Canada kunnen brengen.

Op 5 mei j.l. heeft de Canadese minister van Economische Zaken Allan Rock tijdens de opening van de jaarlijkse Canada Media Marketplace in Washington al verzekerd dat toeristen en zakenreizigers met open armen in Canada zullen worden ontvangen, en dat het reizen in geheel Canada veilig is.

De Canadian Tourism Commission verwacht dat over het hele jaar gezien de schade enigszins beperkt zal blijven omdat veel mensen hun reis naar Canada voor 2003 alsnog zullen boeken. Diverse touroperators die gespecialiseerd zijn in deze bestemming geven zelfs aan dat zij sinds vorige week beter scoren dan in dezelfde periode in 2002. Om het aantal boekingen een extra impuls te geven heeft de CTC in samenwerking met haar partners verschillende marketingactiviteiten ingezet.