PERSBERICHT - 2003-05-03

Belgische striphelden bezoeken weekend lang de Wereld vol Wonderen

Suske en Wiske-weekend 17 en 18 mei in de Efteling

In het weekend van 17 en 18 mei aanstaande staat het Belgisch stripduo Suske en Wiske in de hoofdrol tijdens het Suske en Wiske-weekend in de Efteling. In het Fata Morgana Evenementen Paleis, de Waterorgelzaal van het Carrousel Paleis en op verschillende buitenlocaties in het park vinden tal van activiteiten plaats met en over deze Belgische striphelden; van look-alike-wedstrijden tot strip- en tekenworkshops en van een uitgebreide tentoonstelling tot een ware Suske en Wiske-musical.

Op vrijdag 16 mei vindt bovendien de perspresentatie van de nieuwe Suske en Wiske-strip De laatste vloek plaats. Deze nieuwe strip wordt in het weekend door de tekenaars en schrijvers natuurlijk ook voorzien van een fraaie handtekening.

Zaterdag 17 en zondag 18 mei aanstaande ademt de Efteling de spannende sfeer uit van het Belgisch stripduo Suske en Wiske. Maar ook de dunne Sidonia, de kale Lambik en de sterke Jerom zullen in het park van de partij zijn. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld met alle stripfiguren op de foto. Ook kan men als één van hen verkleed komen, zo deelnemen aan de look-alike-wedstrijden op de Efteling-Brink en kans maken op mooie prijzen. Op de Brink worden tevens verschillende liedjes uit de bekende Suske en Wiske-musical De Spokenjagers ten gehore gebracht.

In het Fata Morgana Evenementen Paleis wordt voor aanstormend talent doorlopend een professionele strip- en tekenworkshop gehouden, kan men stripalbums door de tekenaars en schrijvers laten signeren en zijn er leuke Suske en Wiske-gadgets te winnen met het Rollende Rad. In de Waterorgelzaal van het Carrousel Paleis wordt een tentoonstelling gepresenteerd met oude tekeningen en collector items van het Belgisch stripduo.

Ook is er met zitkussens en sofa s een comfortabele leeshoek ingericht met zo n 1000 stripalbums om heerlijk weg te dromen in de stripwereld. Op de Speelweide van de Efteling zal verder een grote Suske en Wiske-luchtballon meerdere malen opstijgen en dalen.

Alle activiteiten vinden zowel op zaterdag 17 als op zondag 18 mei plaats. Voorafgaand aan het Suske en Wiske-weekend vindt op vrijdag 16 mei in de Waterorgelzaal nog de perspresentatie plaats van het nieuwe Suske en Wiske-stripalbum De laatste vloek .

Noot voor de redactie (