Blue Fox Enterprises N.V.



PERSBERICHT

Dordrecht, 16 mei 2003

EERSTE KWARTAAL BLUE FOX CONFORM VERWACHTINGEN

De resultaten van Blue Fox over het eerste kwartaal van 2003 waren iets beter dan in dezelfde periode vorig jaar. Wel was de omzet lager, vergeleken met de eerste drie maanden van vorig jaar, mede als gevolg van het afstoten van de algemene software distributieactiviteiten aan het eind van 2002. Dit heeft Blue Fox bekendgemaakt ter gelegenheid van de aandeelhouders-vergadering. Evenals in voorgaande jaren is het nog te vroeg om een uitspraak te doen over de winstverwachting voor geheel 2003.

Toelichting
De resultaten werden beïnvloed door wisselende economische omstandigheden in de verschillende delen van de wereld waar Blue Fox actief is. In Europa was duidelijk een effect waar te nemen van de verslechterde economische omstandigheden, terwijl in het Verre Oosten onzekerheid is ontstaan als gevolg van het SARS-virus. Daarentegen trekken de markten in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika aan en is er een grotere belangstelling voor de producten van Blue Fox. In het eerste kwartaal leverden de niet-CAD/CAM-activiteiten gezamenlijk een kleine positieve bijdrage aan het resultaat. Bij de CAD/GIS-activiteiten werd in het eerste kwartaal een optimalisatieproject uitgevoerd waardoor deze activiteiten dit jaar een grotere bijdrage aan de winst kunnen brengen dan vorig jaar.

Strategie
Blue Fox heeft top drie posities in alle CAD/CAM-segmenten waarin de onderneming actief is en ziet goede mogelijkheden deze posities te handhaven of te verbeteren in bestaande en nieuwe geografische markten. Daarbij zal ernaar worden gestreefd de nettowinstmarge blijvend te verhogen. Blue Fox streeft ernaar dat de nettowinstmarge boven 7% zal uitkomen.

Vooruitzichten
Door de desinvesteringen zal het vermogen van Blue Fox worden versterkt. Op dit moment is het nog niet zeker wanneer deze desinvesteringen zullen plaatsvinden.

Blue Fox blijft erop gericht de nettowinst vóór amortisatie van goodwill en de winst per aandeel op termijn te laten stijgen. Door de huidige onzekere toekomstverwachtingen is het echter onmogelijk op dit moment een concrete voorspelling voor het jaar 2003 af te geven.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox Enterprises N.V. is een CAD/CAM-leverancier. Blue Fox levert CAD/CAM/ERP-oplossingen voor de internationale textiel- en mode-industrie. Daarnaast distribueert Blue Fox CAD/CAM-software voor engineeringtoepassingen en levert zij CAD/GIS-oplossingen ten behoeve van overheidsinstellingen. Ten slotte levert Blue Fox CAD/CAM diensten zoals detachering, werving & selectie, opleidingen, trainingen en het uitgeven van magazines.

Blue Fox is sinds 21 mei 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. en maakt sinds 1 januari 2002 deel uit van het NextEconomy segment.

Blue Fox Enterprises N.V. maakt gebruik van de diensten van twee liquiditeitsverschaffers: Amsterdams Effectenkantoor Kantoor (AEK) en SNS Securities. Door elke liquidity provider wordt minimaal tweemaal per jaar researchrapporten over Blue Fox gepubliceerd.

De liquiditeitsverschaffers van Blue Fox Enterprises N.V. zijn als volgt te bereiken: Amsterdams Effecten Kantoor (AEK), Herengracht 208-214, 1016 BS Amsterdam, tel. 020-5306300.

SNS Securities, Nieuwezijds Voorburgwal 162, P.O. Box 235, 1000 AE Amsterdam, tel. 020-5508500.

/ / / / / / /



Blue Fox Enterprises N.V.