Ingezonden persbericht


Atos Origin - 1ste Kwartaal 2003 omzet

Omzet in lijn met verwachting

Parijs/Amsterdam, 16 mei 2003 - Atos Origin, de toonaangevende internationale IT-dienstverlener, heeft vandaag bekendgemaakt dat de omzet over de eerste drie maanden van 2003 781 miljoen euro bedroeg, een stijging van 4.2% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2002. Koersschommelingen hebben de handelsactiviteiten in de eerste drie maanden van dit jaar negatief beïnvloed, terwijl de omzet op basis van constante wisselkoersen bijna 7% hoger was.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2002 heeft de groep voor de eerste maal geprofiteerd van een omzetbijdrage van 97 miljoen euro door Atos KPMG Consulting (AKC). Op een constante activiteiten- en wisselkoersbasis nam de groepsomzet af met 6.5%. Dit wordt weerspiegeld in een daling van 10% in Systeemintegratie en 4% in Managed Operations.

De Systeemintegratie markt bleef in het eerste kwartaal achter in termen van volume en prijsstelling, terwijl de omzet in lijn was met onze verwachting. In vergelijking met het einde van vorig jaar is de omzet in Managed Operations stabiel gebleven en is sprake van een gestage en bemoedigende instroom van middelgrote orders gedurende de eerste maanden van 2003.

De groep zal zich over de gehele linie scherp blijven richten op het verlagen van de kosten. Dit is in lijn met de plannen zoals gepresenteerd bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2002.

Tevens is er sprake van een verdere verlaging van de netto schuldpositie tot 425 miljoen euro per 31 maart 2003.

Vooruitzichten
De groep verwacht geen algeheel herstel van de IT-dienstverleningsmarkt in 2003. Toch wordt voor dit jaar nog steeds een bescheiden omzetgroei verwacht, die primair wordt gegenereerd door de consolidatie van Atos KPMG Consulting over een volledige periode van 12 maanden. Dit kan nog beïnvloed worden door de ontwikkelingen in de Systeemintegratie markt en negatieve wisselkoerseffecten.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. In augustus 2002 nam Atos Origin KPMG Consulting in Nederland en het Verenigd Koninkrijk over, die nu onder de naam Atos KPMG Consulting opereren. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van ¤ 3 miljard. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan dertig landen met een werknemersaantal van meer dan 28.000, van wie ruim 9.000 in Nederland. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, Eneco Energie, Euronext, Fiat, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Shell, UBS Warburg, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, en Wolters Kluwer. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin bezoeken op: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (