Regering.nl

Nederlands Voorzitterschap OVSE 16 mei 2003

DE HOOP SCHEFFER BEZORGD OVER GEWELD IN TSJETSJENIË

In een brief aan zijn Russische ambtgenoot Ivanov heeft minister De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) zijn bezorgdheid uitgesproken over het recente geweld in de Russische republiek Tsjetsjenië.

De Hoop Scheffer heeft de brief geschreven in zijn functie als voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) .In de brief betuigt hij ook zijn medeleven aan Ivanov over de onschuldige mensen die zijn omgekomen bij de twee recente zelfmoordacties.

'Ik vind het nieuws van de twee recente bomaanslagen in Tsjetsjenië, die een groot aantal burgerslachtoffers hebben geëist en grote vernielingen hebben aangericht, schokkend en verontrustend', schrijft de minister. Volgens hem tonen de gebeurtenissen aan hoe ingewikkeld de problemen in Tsjetsjenië zijn.

De minister hoopt dat de terreurdaden de hernieuwde pogingen om vrede en stabiliteit in Tsjetsjenië te brengen, niet zullen verstoren. Zoals recent overeengekomen tussen de Russische autoriteiten en het Nederlandse voorzitterschap, is de OVSE bereid hieraan een nuttige bijdrage te leveren.

Bron:



Zie het origineel http://www.regering.nl/actuee...SourcePageID=7466 . Persbericht ministerie van Buitenlandse Zaken

Dossiers
2003: Nederland voorzitter van OVSE

© 2002-2003 Rijksvoorlichtingsdienst