Océ

Europese intro Océ VarioPrint 5000 op Grafivak

Printsysteem gespecialiseerd in variabele printopdrachten

's-Hertogenbosch, april 2003 Océ, de pionier van innovatieve printoplossingen, onthult een nieuw gamma van digitale productieprinters: de Océ VarioPrint 5115 en Océ VarioPrint 5160. Deze flexibele printers zijn ideaal voor grote, complexe printopdrachten in verschillende omgevingen als de grafische sector, document production centers (centrale repro's), rekencentra en mailbedrijven. Ze kunnen alle soorten jobs aan van mailshots, tickets en facturen tot gebonden boekjes en handleidingen. De VarioPrint 5000 levert zowel voor short-run als voor omvangrijke opdrachten, een consistente printkwaliteit, pagina na pagina, met de compromisloze betrouwbaarheid die bij productieprinten zo belangrijk is.

Een universeel systeem

De Océ VarioPrint 5000 is een modulair én gebruiksklaar systeem dat te voorzien is van diverse in-line afwerkmogelijkheden. Data komen van elk willekeurig platform of van de Océ ScanStation 650 productiescanner. Complexe grafische opdrachten met ingescande beelden vormen geen probleem aangezien een Océ VarioPrint configuratie zich dankzij de juiste hard- en software volledig integreert in de workflow.

Met het Quick Change Developer Station (QCDS) kunnen gebruikers snel overschakelen tussen de zwarte standaardtoner, Océ CustomTone Standard/Special of MICR toner. Dynamisch omschakelen van enkelzijdig naar dubbelzijdige output wat inhoudt dat gecombineerde opdrachten met een maximale snelheid worden afgedrukt. Hetzelfde geldt voor de resolutie, een Océ VarioPrint 5000 systeem gaat flexibel om met 240, 300 of 600 dpi datastromen en drukt altijd af met 600 dpi.

De Océ VarioPrint 5000 systemen zijn te combineren met tal van afwerkmodules. Standaard voorziet Océ in stapelen, nieten, inschieten en boekjes productie. Aansturen van de modules gebeurt met behulp van de UP3I interface. Een open universele interface die geautomatiseerde nabewerking volledig in de workflow opneemt. Dankzij hun open architectuur integreren de Océ VarioPrint 5000 systemen perfect in bestaande IT-infrastructuren en ondersteunen ze tal van printertalen: PostScript, PDF, PCL, TIFF, AFPDS en Xerox DocuTech workflow, plus andere datastromen voor host- of netwerkomgevingen.

Heavy-duty prestaties

Océ ontwikkelde de Océ VarioPrint 5000 systemen speciaal in functie van flexibel productieprinten, van slechts enkele afdrukken tot omvangrijke, complexe jobs. Het systeem beschikt over een maximale invoercapaciteit van 8 invoerlades met een totaal van 10.400 vellen. De lades kunnen ofwel afzonderlijk ofwel als aparte virtuele input worden ingeschakeld. De systemen verwerken verschillende media tot A3+ (aanpasbaar in toenames van 1 mm) en gramsgewichten van 60 tot 190 g/m² waaronder ook labels en voorgedrukte formulieren. De papieruitvoerlades kunnen tot maximaal 12.400 vellen opvangen.

De Océ VarioPrint 5000-serie munt uit in snelheid en productiviteit. De Océ VarioPrint 5115 print tot 112 ppm, de Océ VarioPrint 5160 tot maar liefst 162 ppm. Met hun robuuste ontwerp en pneumatische papierinvoer zijn beide systemen 100% betrouwbaar, zelfs onder zware omstandigheden zoals 24-uurs belasting en maandelijkse cycli van 3 tot 4 miljoen pagina's.

De Océ Vario productfamilie

De nieuwe Océ Vario productfamilie omvat de Océ VarioPrint- en Océ VarioStream systemen. "Vario" staat voor variabele in- en output en benadrukt de flexibiliteit van de toestellen. De "VarioPrint" productnaam wijst op Océ printers voor losblad (in tegenstelling tot "VarioStream" voor continu papiertoevoer). Alle systemen zijn gebaseerd op een open platform en kunnen worden aangedreven door datastromen vanuit diverse bronnen, zoals mainframes, mini-computers en client/server-oplossingen. De Océ Vario systemen helpen mensen om hun vitale informatie op en van de informatiesnelweg te krijgen zowel door het accepteren van data uit tal van bronnen (variabele input) als door het overdragen van deze informatie op papier (variabele output). Elk systeem kan op maat worden geconfigureerd met een processor, geheugencapaciteit, beeldkwaliteit en toebehoren naar keuze. De Océ Vario productlijnen zijn de opvolgers van de bekroonde Océ Pagestream- en Demandstream printsystemen.

De Océ VarioPrint productlijn bestaat verder nog uit de Océ VarioPrint 2050/2060/2070, de Océ VarioPrint 2090 en de Océ VarioPrint 2105. De Océ VarioStream® 6100 en de Océ VarioStream® 7000 maken de Océ Vario familie compleet.

Zie ook:
Zie het origineel http://www.oce.com/nl/News/Ne...rioPrint+5000.htm .
* Océ VarioPrint 5000 serie »

Meer informatie:

* Tom Belder, Product Manager, tbelder@ocenl.nl
Océ N.V.