Ingezonden persbericht

Alcatel versterkt IP-portfolio door overname van TiMetra

Parijs, 16 mei 2003 - Alcatel, wereldwijd marktleider in communicatienetwerken, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van TiMetra Inc., een niet-beursgenoteerd bedrijf uit Silicon Valley. TiMetra is gespecialiseerd in de routering van IP/MPLS-diensten aan de gebruikerskant van communicatienetwerken. De acquisitie van TiMetra stelt Alcatel in staat om haar marktaandeel in IP-oplossingen uit te breiden. Alcatel biedt nu de meest uitgebreide en betrouwbare familie aan netwerkproducten.

Alcatel betaalt ongeveer US$150 miljoen in aandelen Alcatel (Parijs) en Alcatel ADS (American Depository Shares - NYSE) voor het totale kapitaal van TiMetra. Aandelen en opties van TiMetra zullen worden omgeruild voor een aantal aandelen Alcatel en Alcatel ADS dat zal worden vastgesteld bij het sluiten van de overeenkomst op basis van een bepaalde verhouding en binnen de grenzen die in de overeenkomst zijn vastgelegd.

In het afgelopen decennium hebben dienstenaanbieders wereldwijd fors geïnvesteerd in IP-netwerken. Maar om verder te komen dan 'best effort' Internet, en nieuwe facturabele diensten aan te kunnen bieden, hebben dienstenaanbieders IP/MPLS-producten nodig die aan hun hoge eisen voldoen. Alcatel maakt gebruik van haar enorme kennis en ervaring op het gebied van netwerkinfrastructuren voor telecomoperators om ook IP-oplossingen te leveren die op grote schaal bruikbaar en uiterst betrouwbaar zijn. Dankzij de toevoeging van TiMetra's producten aan Alcatel's portfolio krijgen dienstenaanbieders een ongeëvenaarde flexibiliteit om nieuwe IP- en MPLS-diensten te introduceren met hogere marges, zoals virtual private networks (VPN) en virtual private LAN's (VPLS). De markt voor IP/MPLS-diensten heeft een omvang van US$ 87 miljard met een geschat groeipercentage van gemiddeld 17% per jaar (bron: IDC*)

De overname dient nog te worden goedgekeurd door de aandeelhouders van TiMetra en verreist de instemming van de daartoe bevoegde instanties en goedkeuring van de Commissaris van de California Department of Corporations. De afronding van deze overeenkomst is voorzien voor het derde kwartaal 2003 waarna TiMetra zal worden geïntegreerd in Alcatel USA.


* Bron: IDC rapport, "Worldwide Telecommunications Services Forecast and Analysis, 2002-2007", maart 2003

Het volledige persbericht plus een toelichting op de technische termen en afkortingen vindt u in het Engelstalige document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl