Actueel

Door verzoek tot ontbinding arbeidsovereenkomst benadelingshandeling gepleegd; voortzetting dienstbetrekking was te vergen
Bron: Centrale Raad van Beroep Utrecht

Datum actualiteit: 16-05-2003

Niet in geschil is dat betrokkene door na het intreden van zijn arbeidsongeschiktheid het verzoek te doen tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst een benadelingshandeling als bedoeld in artikel 45, eerste lid, aanhef en onder j, van de ZW heeft gepleegd. Naar het oordeel van de Raad dient bij het beantwoorden van de vraag naar de mate van verwijtbaarheid van deze benadelingshandeling in een geval als het onderhavige aan de hand van de concrete omstandigheden van het geval te worden vastgesteld of aan de voortzetting van de dienstbetrekking zodanige bezwaren zijn verbonden dat die voortzetting redelijkerwijs van de zieke werknemer niet kan worden gevergd. In het onderhavige geval valt uit de medische verklaringen niet af te leiden dat op medische gronden de continuering van de arbeidsovereenkomst redelijkerwijs niet gevergd kon worden.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF8467

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11823&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=11823&i=52&ti=5 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11823&i=&ti= .