Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 16 mei 2003

* MAN EN VROUW VOORZAGEN AL ZEVEN JAAR DOOR HET PLEGEN VAN WINKELDIEFSTALLEN IN LEVENSONDERHOUD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een aanhouding op heterdaad eind april in een warenhuis in het centrum van Rotterdam van een
29-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, startten rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum een uitgebreid onderzoek. Het samenwonende koppel bleek namelijk al zeven jaar lang stelselmatig winkeldiefstallen in warenhuizen in geheel Nederland te plegen. Daarmee voorzag het in hun levensonderhoud. De weggenomen goederen, variërend van keukengerei tot sieraden en van tafellinnen tot strijkijzers, werd door het tweetal afgezet bij een echtpaar in Rotterdam. Beiden (43 jaar oud) werden eveneens wegens heling aangehouden. In hun woning bleken zij een arsenaal aan van winkeldiefstal afkomstige goederen te hebben, die in beslag werden genomen. Een groot deel van de goederen werd, voornamelijk aan de hand van de nog aanwezige barcodes, inmiddels aan de warenhuizen teruggegeven. Goederen, voornamelijk sieraden, waarvan de herkomst niet meer kon worden achterhaald, werden overgedragen aan de Dienst der Domeinen. De rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum zetten hun onderzoek voort.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost stelde donderdagmorgen een onderzoek in een woning aan de Van de Giessenweg in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 390 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen. Door personeel van Eneco werd geconstateerd dat de benodigde stroom voor de hennepkwekerij illegaal werd afgetapt. De elektriciteitsvoorziening werd vervolgens afgesloten. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde donderdagmiddag rond drie uur op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Schippersstraat in. In een kamer op de tweede etage werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 265 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Een eigenaar van de kwekerij werd niet aangetroffen.


* BEJAARDE VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagmiddag rond één uur werd op de Olmendaal een daar lopende 84-jarige vrouw beroofd van haar boodschappentas. Het slachtoffer werd van achteren benaderd door een ongeveer achttienjarige knaap, die tijdens het voorbij lopen de tas uit haar hand griste. In de tas zaten onder meer enkele boodschappen en een portemonnee, waarin ruim 25 euro.


* SNELHEIDS- EN GORDELCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield donderdagmiddag op de Stadhoudersweg een radarsnelheidscontrole en op de Stadionweg een gecombineerde snelheids- en autogordelcontrole. Tussen half zes en kwart over zes flitste de snelheidsradar op de Stadhoudersweg 49 van de 455 passerende automobilisten wegens overschrijding van de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Op de Stadionweg werd tussen kwart over negen en kwart voor tien op snelheid gecontroleerd en 's middags op het dragen van de autogordel. Bij de snelheidscontrole namen 18 van de 420 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.
Tijdens de gordelcontrole gingen 106 automobilisten en of hun mede-inzittenden op de bon voor het niet dragen van de autogordel. Voorts werden twee bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het rijden zonder verzekering uitgeschreven.


* JONGEN MAAKT VAL VAN NEGEN METER IN NIEUWBOUW

BERKEL EN RODENRIJS - Donderdagavond omstreeks half zeven maakte een dertienjarige jongen uit Berkel en Rodenrijs een val van zo'n negen meter in de nieuwbouw in de Muiderstraat. De jongen was daar, samen met een aantal vriendjes aan het spelen, toen plotseling een bouwplank, waarop hij stond, het begaf. Personeel van de GGD en de Medische Urgentiehelikopter stabiliseerden het slachtoffer dat vervolgens met een gebroken sleutelbeen en hoofdletsel naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam werd vervoerd.


* MAN MISHANDELD EN BEROOFD
SCHIEDAM - Vrijdagmorgen omstreeks één uur raakte op de Burgemeester Van Haarenlaan een 55-jarige man uit Schijndel gewond, nadat hij was beroofd van zijn portemonnee, met daarin zo'n vierhonderd euro. Het slachtoffer werd door twee onbekende mannen aangesproken, die hem om een sigaret vroegen. Toen de man aangaf deze niet bij zich te hebben, wilde hij weglopen. Hierop werd het slachtoffer door het tweetal belaagd waarbij hij werd geschopt en geslagen. Vervolgens werd zijn portemonnee afgepakt waarna de berovers ijlings de benen namen in onbekende richting. De 55-jarige man, die onder meer een kaakfractuur opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Vlietlandziekenhuis.


* BEROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen rond kwart over twee werd door politiepersoneel van het district Zuid in de Millinxstraat een
20-jarige Rotterdammer aangehouden, die even tevoren met een nog voortvluchtige mede-dader op de Dordtselaan een achttienjarige jongen uit Rhoon beroofde van een gouden ketting. Het slachtoffer, dat op de Dordtselaan liep met twee vrienden, werd daar aangesproken door twee mannen, die hen om een sigaret vroegen. Direct daarop werd van de achttienjarige jongen diens gouden ketting van zijn hals getrokken, waarop de beide berovers wegrenden. Toen gealarmeerde politiemensen in de omgeving een onderzoek instelden, werd de 20-jarige Rotterdammer in de Millinxstraat op signalement aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende hij de beroving. De weggenomen ketting bleek echter in handen van zijn nog voortvluchtige mededader. De Rotterdammer werd ingesloten. Toen politiemensen de drie jongens naar de Gooilandsingel brachten, waar hun fietsen stonden, bleek dat deze daar ook nog waren gestolen.


* AANPAK OVERLAST SPANGEN EN OUD- EN NIEUW-MATHENESSE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Districts Ondersteunings Groep van het district Rotterdam-West hield donderdagavond in de wijken Spangen en Oud- en Nieuw-Mathenesse een actie tegen de overlast van voornamelijk drugsverslaafden. Zestien junks kregen oproepingen uitgereikt terzake overtreding van de APV voor openlijk drugs- en of drankgebruik en hinder op straat. Tevens werden vijf gebiedsontzeggingen uitgereikt.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING VRIENDIN EN EENJARIG KIND

VLAARDINGEN - Donderdagmiddag rond één uur werd in een supermarkt in de Winkelhoeve een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden wegens mishandeling van zijn 21-jarige vriendin en haar bijna éénjarig zoontje uit Vlaardingen. Om nog onduidelijke redenen was er in de supermarkt onenigheid tussen de man en de vrouw ontstaan, waarbij de vrouw een dichtgeslagen oog opliep en het kind letsel aan zijn lip. De beide slachtoffers werden voor behandeling door GGD-personeel naar het Holyziekenhuis vervoerd, terwijl de 32-jarige verdachte voor nader verhoor en onderzoek in verzekering werd gesteld.