Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 16 MEI 2003 IN

KORT BESTEK

Vlaamse regering in kort bestek - 16 mei 2003

Op voorstel van Vlaams minister Vera DUA :

De Vlaamse regering keurt principieel een besluit goed betreffende de omschakeling in de sector ruwe tabak. Het regelt onder meer de implementatie van een Vlaams programma voor de begeleide omschakeling van producenten in de tabakssector naar andere landbouwproducten. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN :

De Vlaamse regering beslist tot gedeeltelijke verdeling van een provisioneel krediet voor de aanschaf van meubilair voor de nieuwe Vlaamse ambtenaren van het Bestuur Landbouwbeleid.


* * *

De Vlaamse regering beslist principieel tot definitieve vaststelling van het gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplan 'Zone voor windturbines in Gistel'. Dit besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.


* * *

Met het oog op de bespreking in het Vlaams Parlement bepaalt de Vlaamse regering haar standpunt inzake het voorstel van decreet van de Vlaamse volksvertegen- woordigers Jan Van Duppen en Dany Vandenbossche betreffende de verplichting om een visuele afscherming aan te brengen bij bepaalde vergunningsplichtige werken. Doel van het voorstel is de bouwheer ertoe te verplichten om bij werken aan een toegankelijk beschermd monument of aan een gebouw met een gevelbreedte van meer dan 20 meter binnen de bebouwde kom de stellingen af te schermen met een zeildoek dat een weergave geeft van de site na uitvoering van de werken of van een artistiek artefact dat aansluit bij de site. 25% van de oppervlakte van het zeildoek mag ingenomen worden door publiciteit.

Op voorstel van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN :

De Vlaamse regering keurt principieel het voorontwerp van decreet goed dat de erkenning en subsidiëring van jeugdherbergen, jeugdkampeer- en jeugdvormingscentra, ondersteuningsstructuren en de Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme regelt. Aldus wordt de regeling van de jeugdtoeristische sector in het jeugdwerkbeleid in één decreet samengebald. De Raad van State wordt verzocht advies te verlenen.


-----
einde

-----