EVD

Seminar Zakendoen in Argentinië, Brazilië, Chili en Bolivia, 16 mei 2003

---

Argentinië, Brazilië, Chili en Bolivia zijn landen waar voor Nederlandse ondernemers grote kansen liggen. Het seminar Zakendoen in Argentinië, Brazilië Chili en Bolivia, geeft u de mogelijkheid, tijdens informele bijeenkomsten met veel ruimte voor discussie, te verdiepen in de mogelijkheden voor uw bedrijf. Het seminar wordt gehouden op vrijdag 16 mei.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 14 mei 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden bij de Kamer van Koophandel Rotterdam. De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen euro 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Extra: Individuele gesprekken met handelsmedewerkers Voorafgaand aan het seminar kunt u kosteloos een individueel gesprek voeren met de handelsmedewerkers van de ambassades, consulaten-generaal en NBSO's van deze vier landen (Spreekdagen Zakendoen in Argentinië, Bolivia, Brazilië en Chili). Op 13 en 14 mei bij de KvK in Meppel, op 15 mei bij de KvK in Utrecht.

Argentinië
Hoewel de economische crisis in Argentinië nog niet helemaal bezworen is, keert het land stap voor stap terug naar een stabielere situatie. Argentinië is een land waar nog veel te winnen valt. Zo liggen er kansen voor Nederlandse bedrijven in onder meer de volgende sectoren:
* logistiek

* ICT

* landbouw

* voedingsmiddelen

* (tweedehands) kapitaalgoederensector.

Brazilië
Buurland Brazilië is de achtste economie van de wereld en de grootste opkomende markt van Latijns-Amerika. De meeste indicatoren geven aan dat de financiële markten na het aantreden van president 'Lula' weer vertrouwen hebben in de Braziliaanse economie. Brazilië is een interessant land voor investeerders en ondernemers die kennis, kapitaal en apparatuur kunnen leveren voor met name de volgende sectoren:

* agro-industrie

* transport en logistiek

* luchthavens

* energie en milieu

Chili
Een land dat een uitstekende basis biedt voor buitenlandse ondernemingen om marktaandeel in Zuid-Amerika te verwerven, is Chili. Veel buitenlandse investeerders en multinationale ondernemingen hebben hun toegang tot nieuwe markten in de regio gediversifieerd door Chili te benutten als een betrouwbare springplank. De meest kansrijke sectoren zijn:

* landbouw

* milieutechnologie

* medische productensector

Bolivia
Bolivia heeft het economisch gezien de afgelopen jaren goed gedaan. Naar verwachting zal de Boliviaanse economie een verdere impuls krijgen door de ontwikkelingen in de gassector. Voor Nederlandse investeerders liggen er kansen in de sectoren:

* energie

* telecommunicatie

* milieutechnologie

* landbouw

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Anita Jainandan
Tel: (070) 778 84 14
E-mail: : jainandan@evd.nl

Wilt u meer informatie over Argentinië, Brazilië, Chili en Bolivia dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor die landen :

* Argentinië
Corina Kerkmans
Telefoon (070) 778 87 31
argentinie@info.evd.nl

* Brazilië
Suzanne Bouman
Telefoon: (070) 778 87 33
brazilie@info.evd.nl

* Chili
Andries Alderliesten
Telefoon: (070) 778 87 34
chili@info.evd.nl

* Bolivia
Irene Burke
Telefoon: (070) 778 87 32
bolivia@info.evd.nl

Argentinië Brazilië

Chili Bolivia