Gemeente Den Haag

2003-05-02: Actie straat schoon in Rustenburg Oostbroek
---

Op vrijdag 16 mei organiseert Milieu & Vergunningen van de Dienst Stadsbeheer een schoonmaakactie in Rustenburg Oostbroek. De actie vindt plaats tussen 13.30 en 15.30 uur. Het schoonmaken begint in de Nijkerklaan en gaat vervolgens naar de Velpsestraat, Ermelostraat en omgeving. In deze straten wordt eenmalig de hondenpoep met een speciale stofzuiger opgeruimd. Het zwerfvuil en andere troep wordt opgeruimd door het Handhavingsteam en de kinderen van de Rosaschool.

Informatiepunt
Tijdens de schoonmaakactie is er in de Nijkerklaan een informatiepunt. Hier wordt koffie en thee uitgedeeld en kan men informatie krijgen over het hondenbeleid van de gemeente. Ook zijn er folders over de hond als huisdier en hondenpoepzakjes te krijgen. Tevens is er iemand aanwezig die uitleg geeft over het hondenwelzijn.

Duurzame wijk
Deze schoonmaakmiddag is een initiatief van de Dienst Stadsbeheer in het kader van Duurzame wijk. De Bewonersorganisatie Rustenburg Oostbroek, Handhavingsteam, Stadsdeelkantoor Escamp, Wijkbeheer & Regie, Stichting De Compaan en de basisscholen in de wijk nemen ook deel aan de actie.