Gemeente Soest

Teken
Afsluiting van het project Van Eng tot Eem

Op vrijdag 16 mei 2003 zullen de brugklassers (10 klassen) van het Griftland college de, door henzelf uitgekozen, beste 10 eindproducten van het veldonderzoek Van Eng tot Eem overhandigen aan wethouder Harry Witte.

In de week van 12 tot en met 16 mei doen alle brugklassers van het Griftland college in groepjes onderzoek in het gebied van Eng tot Eem in Soest. De leerlingen doen opdrachten waarbij biologische, geografische en historische bijzonderheden worden onderzocht. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: de eerste bewoning, bomen, weidevogels, landgebruik, bodem- en grondsoorten, vorming van het landschap, vorming van de nederzetting en potstalcultuur.
Elk groepje moet als eindopdracht een poster maken van de doorsnede van Eng tot Eem. Hierop moeten alle verzamelde gegevens een plaats krijgen. De beste 10 eindproducten die vrijdagmiddag 16 mei aan de wethouder worden overhandigd in de aula van het Griftland college, zullen daarna worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.
---

het sportveld waar de kinderen een balletje trappen tot in de "Echte grote groene buitennatuur" in de natuurparken, recreatiegebieden en Lees verder ...