Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

12-05-2003
Een goede start
Op weg met de voorschool

Op 16 mei komt de Schoolbus naar Ameland. Als u kinderen hebt in de leeftijd van 0-6 jaar is een bezoek aan de schoolbus voor u zeker de moeite waard.

Sinds mei 2002 trekken meertalige consulenten dagelijks het land in met een speciale kleurrijke schoolbus om ouders kennis te laten maken met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). De consulenten vormen het campagneteam van de landelijke voorlichtingscampagne Een goede start. Op weg met de voorschool. De campagne is bedoeld voor ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar en wil de ontwikkelingsmogelijkheden van jonge kinderen vergroten.

De Schoolbus bezoekt Ameland op verzoek van de gemeente. De gemeente heeft geld uitgetrokken voor de voor- en vroegschoolse educatie op de basisscholen en de peuterspeelzalen op Ameland. Op deze manier kunnen alle ouders kennismaken met de voor- en voorschoolse educatie zoals dat op Ameland wordt opgezet. Het materiaal dat daarvan is aangeschaft bevordert bijvoorbeeld de woordkennis en het leesonderricht van de kinderen.
De bus is ingericht in de sfeer van een peuterspeelzaal met felle primaire kleuren en speelgoed en boekjes. De bus beschikt verder over telefoon, internet, tv en video en er is veel documentatie over VVE aanwezig. Ook is er een gesprekshoek ingericht.

De bus staat in:
Buren, bij 't Wantij: 9.00 - 10.00 uur
Nes, bij De Toel: 10.15 - 12.00 uur
Ballum, bij OBS 't Ienster: 13.00 - 14.00 uur
Hollum, bij Ons Hol: 14.15 - 15.45 uur

Alle ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar worden van harte uitgenodigd om de bus op één van de genoemde locaties te bezoeken.
---

© 2002 Gemeente Ameland