Ingezonden persbericht


Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

Persbericht
Datum: 14 mei 2003
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Limburgse scholen wandelen inclusief

Op vrijdag 16 mei nemen alle basisscholen van scholengroep 16-Hasselt samen met enkele basisscholen en secundaire scholen uit het buitengewoon onderwijs van Limburg deel aan een wandeltocht rond het domein van Bokrijk. Ook enkele basisscholen van andere scholengroepen wandelen mee.

Aantal deelnemers

Zo een 3300 leerlingen worden met bussen naar zes vertrekplaatsen gebracht. Vandaar wandelen zij naar een verzamelpunt op het provinciaal domein van Bokrijk.

Activiteiten

Bij hun aankomst op het provinciaal domein kunnen de leerlingen deelnemen aan tal van activiteiten. Ze kunnen onder andere een demonstratie van rolstoeldansen meemaken, rolstoelbasket uitproberen en een demonstratie bijwonen van blinde geleidehonden. Een percussieband zorgt voor sfeervolle livemuziek. Van 13u30 tot 15 uur geeft de Ketnetband van katoen en de namiddag wordt afgesloten met een kinderfuif.

Apotheose

Deze activiteit is de apotheose van een project dat het ganse schooljaar in de Limburgse scholen liep en de bedoeling had leerlingen uit het buitengewoon onderwijs via allerlei activiteiten in contact te brengen met leerlingen uit het gewoon basisonderwijs. Dit project past in het kader van het Europees Jaar van personen met een handicap.

Organisatie

De hele organisatie is in handen van scholengroep 16 en de Hogeschool Limburg departement lerarenopleiding met de steun van het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap.

Meer inlichtingen

Mevrouw Anne Smeyers Tel.: 0476-58 14 34

De heer Wim Mees Tel.: 0496-54 74 58

---- --