Ingezonden persbericht


Persbericht

Voorburg, 15 mei 2003

Ruigrok nieuwe voorzitter NEPROM

Met ingang van 16 mei 2003 treedt de heer ir. P. (Peter) S.M. Ruigrok aan als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen NEPROM. Hij volgt in deze functie de heer ir. C.E.C. de Reus op die het voorzitterschap neerlegt vanwege het statutair aflopen van zijn zittingstermijn. De heer Ruigrok is sinds 2000 bestuurslid van de Neprom.

De heer Ruigrok (49 jaar) is bouwkundig ingenieur. Van 1979 tot 1987 was hij projectleider voor de uitbreidingsplannen Noord en West van de Gemeente Amsterdam. Van 1987 tot 1991 werkte hij bij Heidemij Adviesbureau, onder meer als hoofd vestiging West-Nederland. Vervolgens was hij tot 1997 directeur regio Zuid-West Nederland bij Bouwfonds Woningbouw. In 1997 trad hij in dienst bij NBM Amstelland waar hij sinds 2003 groepsdirecteur van AM Wonen is.

Tevens zijn als bestuurslid benoemd de heer ir. M. van Hoogevest van Van Hoogevest Groep b.v. en de heer P.H.M. Tankink van Corio Nederland Retail B.V.

Per 16 mei 2003 is het bestuur van de NEPROM als volgt samengesteld:

Ir. P.S.M. Ruigrok (AM Wonen BV), voorzitter

Mw. ir. K. Laglas (MAB Groep BV), vice-voorzitter
Drs. F.P. Trip MRE (ING Real Estate), penningmeester

Ir. M. van Hoogevest (Van Hoogevest Groep b.v.)

Mr. H.C.F. Smeets (Vesteda Groep BV)
P.H.M. Tankink (Corio Nederland Retail B.V.)
Drs. H.D. Werner (Volker Wessels Vastgoed bv)

De NEPROM is in 1974 opgericht en heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van de samenwerking tussen de overheid en projectontwikkelingsmaatschappijen bij de totstandkoming van vastgoedprojecten. Er zijn 61 ondernemingen aangesloten bij de Neprom waaronder nagenoeg alle grote ontwikkelaars. De leden van de Neprom realiseren gezamenlijk bijna 50% van de nieuwe woningen in ons land, 65% van de metrage nieuwgebouwde kantoorruimte en rond de 75% van de metrage in nieuwe winkelcentra.