Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland


"We laten ons niet verder uitkleden!" CG-Raad in actie tegen plannen van het kabinet (15 mei 2003)

Het regeerakkoord van VVD, CDA en D66 betekent zwaar weer. Minder zorg, eigen bijdragen, een achteruitgang in inkomen voor iedereen. Maatregelen die extra hard aankomen bij mensen met een handicap of een chronische ziekte. Dit gebeurt ook nog eens in ons jaar: het Europees Jaar van mensen met een handicap of chronische ziekte. Daarom protesteren wij.

Actie!

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) roept alle mensen met een beperking op mee te doen met een protestactie. We willen proberen om de leden van deze partijen te overtuigen dat zij niet akkoord moeten gaan met dit regeerakkoord. U kunt daaraan meehelpen door een e-mail te sturen naar de leden van de drie partijen. Verdere informatie (onder andere de afdelingen van de partijen) is te vinden op deze site.

Tijdens de landelijke congressen van VVD, D66 en CDA gaan we protesteren onder het motto "We laten ons niet verder uitkleden". Wie geen last heeft van de kou en durft: laat letterlijk zien dat je al (gedeeltelijk) uitgekleed bent. Leuke zelfgemaakte spandoeken zijn welkom. De CG-Raad zorgt voor flyers met pakkende teksten waar de partijleden hun voordeel mee kunnen doen.

Wanneer?

VVD: vrijdag 16 mei in Congrescentrum De Leeuwenhorst te Noordwijkerhout. Begintijd van de actie: 12.00 uur. (Verdere informatie: www.vvd.nl)

D66: zondag 18 mei, Concert- en congrescentrum de Doelen, nabij Rotterdam Centraal Station. Speciale leus voor de D66-leden: 'Ga niet aan boord met dit regeerakkoord!' Begintijd van de actie:12.30 uur. (Verdere informatie: www.d66.nl)

CDA: maandag 19 mei, Congrescentrum De Eenhoorn, Amersfoort (tegenover het NS station). Daar vergadert het CDA. Nota bene over sociaal beleid! Hoezo sociaal? Begintijd van de actie: 19.00 uur (Verdere informatie: www.cda.nl)

Zegt het voort!!

Actie-coördinatie: Geert Bakker, telefoon 06-50281243 (15 mei 2003)

---