INTERPOLIS

Stekelenburg opent nieuwbouw Interpolis

Vrijdag 16 mei 2003 wordt de nieuwe vleugel van het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg officieel in gebruik genomen. De openingshandeling wordt omstreeks 18.30 uur verricht door burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg. Hij wordt daarbij geassisteerd door Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel, tot eind vorig jaar hoofddirecteur van Interpolis.

Onder de genodigden is onder anderen de weduwe van architect Abe Bonnema, die kort voor zijn overlijden de vormgeving van de nieuwbouw heeft afgerond. De nieuwbouw biedt plaats aan duizend medewerkers. Het aantal bureaus ligt daar ruim onder, omdat ook dit deel van het hoofdkantoor geen vaste werkplekken kent. De inrichting sluit volledig aan bij de opvattingen van Interpolis over 'Helder Werken', waarin vrijheid en verantwoordelijkheid van medewerkers centraal staan. In deze visie wordt het kantoor veel meer gezien als ontmoetingsplaats voor mensen die in principe overal kunnen werken. Interpolis is dan ook al jaren voorloper op het gebied van telewerken.

Met name de eerste etage van de nieuwbouw is bijzonder van opzet. Onder leiding van interieurarchitect Nel Verschuuren hebben zeven kunstenaars ieder een deel van de ruimte naar eigen inzicht mogen invullen. Dit heeft geleid tot een aantal zogeheten 'clubhuizen', ontworpen rond een bepaald thema. Zo kent deze verdieping onder meer een Steenhuis, een Spoorhuis en een Weefhuis. In deze clubhuizen zijn de 'functies' werken, overleggen, ontmoeten, ontspannen en eten gecombineerd. In diverse interviews zei hoofddirecteur Kick van der Pol van Interpolis over het interieur: 'Het is een feest om hier te mogen werken.'

Voor aanmelden of nadere informatie:

Marco Simmers,
woordvoerder Interpolis N.V.
telefoon (013) 462 39 12
e-mail: jgl.simmers@interpolis.nl

15 mei 03 15:35