Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten 16 mei 2003
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Dit zijn de berichten van vrijdag 16 mei 2003.

Scootercontrole groot succes
ALMERE De scooteractie van de politie donderdagavond aan het Stadhuisplein was een groot succes. Bij de start om 19:00 uur stonden al een aantal jongeren te trappelen om een scooter te laten controleren. De politie bood scooterbezitters de mogelijkheid om, zonder consequenties, het vermogen van hun voertuig te testen. Politiemensen deden vrijblijvend een meting en beantwoordden alle vragen over bromfietsen, snorfietsen en een veilig gebruik daarvan. Zon 70 scooterbezitters maakten hiervan gebruik van. Bekeuringen werden niet geschreven, wel zijn een aantal jongeren ernstig toegesproken en gewezen op de consequenties.

Aanhouding drugsbezit
EMMELOORD Een 31-jarige automobilist uit Curaçao is donderdagavond aangehouden voor rijden onder invloed en drugsbezit. Surveillerende agenten zagen hem over de Kuinderweg rijden en vertrouwden het niet helemaal. Bij de Rijksweg A6 is hij staande gehouden. In zijn auto werd twee zakjes wiet en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed verkeerde van drugs is een bloedproef afgenomen en een rijverbod van twaalf uur opgelegd. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding diefstal
EMMELOORD Een 27-jarige Emmeloorder is donderdagmorgen aangehouden voor diefstal. Hij wordt ervan verdacht de jas van een schoonmaakster van het gemeentehuis gestolen te hebben terwijl ze aan het werk was. Toen ze hiervan bij de politie aangifte deed, kwam de Emmeloorder het politiebureau binnenlopen. Hij is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. De politie vond de jas terug in een steeg bij het gemeentehuis. Ook een sleutelbos werd even later door een oplettende passant gevonden en bij de politie afgeleverd.

Rijden onder invloed
SWIFTERBANT Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn is donderdagavond op De Lange Streek aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Openbaar dronkenschap
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond op de Neringweg een 46-jarige Lelystedeling aangehouden voor openbaar dronkenschap. De politie sommeerde de man naar huis te gaan. Dit weigerde hij en hij gedroeg zich recalcitrant. Hierop is hij aangehouden. Omdat hij zich verzette tegen aanhouding is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd. In drie uur tijd werden 16 brom- en snorfietsen gecontroleerd. In totaal dertig bekeuringen werden uitgeschreven. Van acht bromfietsen is ter plekke de uitlaat gedemonteerd omdat de bromfiets was opgevoerd. Drie bromfietsen werden in beslag genomen, een daarvan bleek gestolen te zijn.

Aanrijding
KRAGGENBURG Een 30-jarige automobilist uit Rotterdam is donderdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Kadoelerweg. Ze verklaarde dat ze verblind werd door de zon, op de rem trapte en in een slip raakte. Hierdoor raakte ze van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. Omstanders hebben haar uit de auto geholpen. Ambulancepersoneel heeft haar ter plekke gecontroleerd.

ALMERE Een klapband was de oorzaak van een eenzijdig ongeval donderdagmiddag op de Rijksweg A6. Door de klapband raakte de 38-jarige automobilist uit Almere van de weg tegen een betonnen vangrail. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder ter plekke behandeld. De weg is voor een aantal minuten gestremd geweest.

Loslopende paarden
CREIL Twee paarden en een kleine pony zijn donderdagavond losgebroken en liepen over de Wsterringweg. De politie heeft geprobeerd ze te vangen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk zijn de dieren een weiland in de buurt van de rotonde geleid en het weiland afgezet met lint. De eigenaar van de dieren is nog onbekend.

Woningbrand
LELYSTAD De brandweer heeft donderdagavond moeten uitrukken naar de Gooimeerstraat voor een woningbrand. De 22-jarige bewoner vertelde dat hij zijn elektrische deken had aangezet. Kennelijk is deze te heet geworden waardoor de matras in brand is gevlogen. Niemand raakte gewond.

Brandende container
DRONTEN De brandweer heeft vrijdagochtend moeten uitrukken naar Het Hogerhuis voor een containerbrand. Een oplettende krantenbezorger rook een brandlucht en zag dat er iets brandde in het containerhok. Omwonenden rolden de container naar buiten waar de politie het vuur doofde. De brandweer heeft de zaak gecontroleerd en een deel van het plafond van het containerhok weggehaald in verband met mogelijk brandgevaar. In de bovenliggende woning was veel rook. De bewoonster bleef ongedeerd.