Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
> Flevolandse gemeenten werken samen aan
banen

De Flevolandse gemeenten gaan nog meer samenwerken om mensen met een uitkering aan werk te helpen. Deze afspraak maakten de wethouders sociale zaken van Almere, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde tijdens een conferentie over gesubsidieerd werk op woensdag 14 mei. De gemeenten gaan op korte termijn plannen concretiseren. Zo gaan zij de mogelijkheid van een gezamenlijk detacherings- en integratiebedrijf onderzoeken.

Tijdens de conferentie bleek eens te meer dat niet alleen de lokale overheid, maar ook werkgevers behoefte hebben aan gezamenlijk optreden van de Flevolandse gemeenten. Zo bood de Stichting Zorg en Arbeidsmarkt de gemeenten werkervaringsplaatsen in de zorgsector aan, met de kanttekening dat meer gemeentelijke samenwerking gewenst is.

Meer werk

Achtergrond van de gemaakte afspraken is dat gemeenten zich de komende tijd nog meer dan voorheen gaan richten op het aan het werk helpen van mensen met een uitkering. Dat is niet alleen nodig vanwege de huidige economische problemen. Ook speelt mee dat gemeenten een steeds grotere rol gaan spelen op de arbeidsmarkt. Zo is één van de hoofdpunten van het wetsvoorstel Werk en Bijstand (2004) dat het rijk gemeenten gaat afrekenen op het aantal mensen dat zij aan het werk helpen.
---

Geplaatst op 16 mei 2003