Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
> Bijenkorf Outlet in Batavia Stad

De gemeente Lelystad heeft afspraken gemaakt met de Vendex KBB groep. Vendex KBB onderzoekt de mogelijkheden voor vestiging van een warenhuis, of een combinatie van winkelformules met een vergelijkbare aantrekkingskracht in het Stadshart van Lelystad. Vendex KBB en William Properties starten binnenkort het overleg daarover. Het Bijenkorfconcern krijgt in ruil voor deze afspraken toestemming voor een proef met een outletstore in Batavia Stad. De Bijenkorf Outlet is woensdag 14 mei jl. geopend.

In de intentieovereenkomst tussen de gemeente Lelystad en Vendex KBB staat dat investering van Vendex KBB in het Stadshart een voorwaarde is voor definitieve vestiging van een Bijenkorf Outlet in Batavia Stad. De Gemeente Lelystad onderzoekt de gevolgen van het openen van de Bijenkorf Outlet op de bezoekersaantallen en de omzetten in het Stadshart. Vendex KBB onderzoekt haar mogelijkheden om in het Stadshart van Lelystad te investeren met de komst van nieuwe winkels. Vendex KBB is eigenaar van formules als V&D, HEMA, Its, Claudia Sträter, M&S mode en de Bijenkorf.

In Batavia Stad mogen alleen fabrikanten aan consumenten verkopen. Het gaat daarbij om collecties van vorig seizoen of overproduktie. De artikelen die de Bijenkorf in haar Outlet gaat verkopen voldoen aan deze spelregels. De komst van de Vendex winkels naar het Stadshart van Lelystad is een belangrijke factor voor de uitvoering van het Masterplan Stadshart. "Voor het Stadshart is dit een heel positieve ontwikkeling", aldus Tjeerd van der Zwan, wethouder ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling van de gemeente Lelystad.
---

Geplaatst op 16 mei 2003