Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.40 uur

Aanrijding auto met bromfietser

AMERSFOORT- Donderdag vond op de Albert Schweitzersingel een aanrijding plaats. Omstreeks 18.00 uur een 22-jarige man uit Amersfoort over de Albert Sweitzersingel, komende uit de richting van de Zielhorsterlaan.

Op het kruispunt met de Tamboerijnstraat en de Zielhortserlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 21-jarige bromfietser uit Amersfoort. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser liep een gekneusd been op.

Uitglijder

AMERSFOORT- Donderdag is een vrouw van haar fiets gevallen. Omstreeks 22.00 uur reden twee fietsers over de Langestraat. De 64-jarige vrouw uit Amersfoort wilde met haar fiets naar de stoepzijde rijden, maar de omloop daarvan was erg glad. Hierdoor gleed ze weg en sloeg met haar fiets over de kop en kwam op haar achterhoofd terecht.

Een surveillerende politiewagen kwam toevallig langs en kon direct de ambulance waarschuwen. Omdat de vrouw even buiten westen was is ze voor controle meegenomen naar het Lichtenberg ziekenhuis. De andere vrouw is ongedeerd gebleven

Uit de bocht

AMERSFOORT- Op de kruising Muurhuizen-Havik vond vrijdag een ongeval plaats. Omstreeks 00.45 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort, met een 17-jarige bijrijder, over de Havik en wilde bij de kruising rechtsaf de Muurhuizen inslaan.

In de bocht is de bromfietser onderuit gegleden en tegen een stoeprand tot stilstand gekomen. De bestuurder is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Achtervolging

LEUSDEN- Vrijdag is een man aangehouden na een achtervolging. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten een auto rijden over de Zwarteweg met zijn mistlampen aan. De agenten draaiden de auto en wilden erachteraan gaan. Op dat moment ging de auto er snel vandoor.

Na een achtervolging, waarin snelheden tot 100 km/u werden gehaald en regelmatig door het rode verkeerslicht werd gereden parkeerde de man zijn auto op de Prinsenhoflaan en ging er te voet vandoor. De man kon na een korte rennende achtervolging worden aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken (395 ug/). Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de 33-jarige man uit Amersfoort wordt proces-verbaal opgemaakt.