Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Vernieling

ZEIST- Donderdag is een man aangehouden nadat hij vernielingen had gepleegd in een winkel aan de Laan van Vollenhove. Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd in een winkel. Ter plaatse troffen de agenten buiten een man aan, die naar alcohol rook.

Met deze man zijn de agenten naar binnen gegaan. De eigenaar wees hem meteen aan als de vernieler. De 31-jarige man uit Zeist is, met enig verzet, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De redenen waarom de man de winkel vernielde liggen in de relationele sfeer.

Verkeerscontrole

DE BILT/ ZEIST/ DRIEBERGEN- Donderdag werd een verkeerscontrole gehouden. In De Bilt werd op de Biltse Rading gecontroleerd, in Zeist op de Oranje Nassaulaan en in Driebergen op de Hoofdstraat.

Er zijn in totaal 39 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en 36 voor het niet dragen van de gordel. Ook waren er boetes voor onverzekerd rijden (1), geen gele platen op de bromfiets (2), kentekenplaat niet zichtbaar (4) en negeren van rood licht (2).

Er zijn ook 147 blaastesten afgenomen. Eén Bestuurder had teveel gedronken (720 ug/l) en mocht mee naar het bureau om het rijbewijs in te leveren.

Aanrijding onder invloed

AUSTERLITZ- Donderdag vond op de Oude Postweg een aanrijding plaats. Rond 23.00 uur reed een 21-jarige man uit Zeist vanuit een uitrit de Oude Postweg op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Zeist, waardoor een aanrijding ontstond.

Na een blaastest bleek dat de 19-jarige man had gedronken. Op het bureau blies hij 470 ug/l. tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser onder invloed

ZEIST- Op de Utrechtseweg is vrijdagochtend een bromfietser aangehouden na rijden onder invloed. Omstreeks 04.00 uur reed een bromfietser slingerend over de weg, wat aanleiding was voor agenten om hem te controleren.

Uit de ademanalyse van de 19-jarige bromfietser uit Nijkerk bleek dat hij 595 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man wordt proces-verbaal.