Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 16 mei 2003.

|63 bekeuringen bij snelheidscontrole

ESBEEK - De politie heeft gistermiddag bij een snelheidscontrole aan de Lage Mierdseweg 63 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Hier geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was gistermiddag 74 kilometer per uur.

Tilburgse vrouw van tas beroofd

TILBURG - Aan de St. Josephstraat is woensdagavond rond halftwaalf een 56-jarige vrouw van haar handtas beroofd. Bij deze beroving bedreigde de dader de vrouw met een mes. Hij ging op de fiets vandoor. In de tas van de vrouw zaten onder andere 50 euro en een identiteitskaart.

Politie pakt Tilburger op voor mishandeling

TILBURG - Aan de Berglandweg hebben agenten gistermorgen rond kwart over vijf een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 36-jarige plaatsgenoot. Hij werd in zijn woning aan de Dolomietenlaan met een mes in het bovenbeen gestoken, waarbij hij een slagaderlijke bloeding opliep die in een ziekenhuis . In de loop van de dag heeft de politie ook nog een tweede verdachte, een 42-jarige Tilburger, werd gisteren in de loop van de dag aangehouden. Rond kwart over vier `s nachts kreeg de politie de melding dat de bewoner aan de Dolomietenlaan werd lastig gevallen. Als de politie ter plaatse komt zien ze twee mannen uit de trappenhal van de flat vluchten. Na een korte zoekactie treffen agenten de man in de bosjes bij de vijver aan de berglandweg aan.

Winkeldiefstallen

TILBURG - In een drogisterij aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag om twee uur een 13-jarige Tilburgs meisje aangehouden. Zij werd door beveiligingspersoneel personeel betrapt bij de diefstal van haarbleekmiddel. Bij de aanhouding door de beveiligingsbeambte probeerde zij zich hieraan te onttrekken door te krabben en te bijten. De waarde van de gestolen goederen bedroeg bijna 40 euro. De 34-jarige beveiligingsmedewerker kreeg van een arts een tetanusspuit.

TILBURG - In een kledingzaak aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag tegen twee uur een 18-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van twee broeken ter waarde van ruim 64 euro. Bovendien bleek zij goederen van een andere winkel in haar kleding te hebben die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Met een schikkingsvoorstel van 220 euro werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg hebben agenten gistermiddag, even na drie uur, een 42-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Hij werd door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van een fles whisky en een blikje bier. De man wist aanvankelijk nog wel de benen te nemen, maar personeel wist hem in de Van Hessen Kasselstraat bij de kraag te pakken en aan de politie over te dragen.

TILBURG - Aan de Gasthuisring hebben agenten gisteravond om halfzeven een 28-jarige Utrechtenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een vier paar schoenen ter waarde van bijna 800 euro uit een winkel aan de Molenbochtstraat. De diefstal pleegde de Utrechtenaar met een mededader, die voorlopig de dans wist te ontspringen. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

11 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - Gistermorgen en -gistermiddag hebben agenten van het politieteam Tilburg West een verkeerscontrole gehouden aan de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg. Tijdens de controle werden 100 voertuigen gecontroleerd. Acht automobilisten gingen op de bon omdat ze de gordel niet droegen. Twee omdat ze niet handsfree zaten te bellen en één omdat hij met z`n auto over het fietspad reed.

Met drank op achter het stuur

TILBURG - Een 18-jarige man uit Dongen is vanmorgen om tien over halfzes aangehouden toen na onderzoek bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1,25. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG - Om tien voor halfzes vanmorgen hebben agenten aan de Professor Gimbrèrelaan een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die zat ook met te veel drank op achter het stuur. Hij blies iets mee dan 0,5 promille. De man kreeg een rijverbod van één uur en een dagvaarding uitgereikt. De auto van de man werd uit het verkeer gehaald omdat die niet verzekerd was.

TILBURG - Aan de Schouwburgring werd om tien voor halfzes vanmorgen een 41-jarige Tilburger van de weg gehaald. De man blies 1,60 promille. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en een dagvaarding. Bovendien werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Bron: Carel Bouman