Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-05-2003
Persberichten vrijdagmorgen 16 mei 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Alcomobilist net niet te water

ROSWINKEL Gisteravond raakte een 50-jarige autobestuurder uit Ter Apel op het Verbindingskanaal NZ met zijn voertuig van de weg en kwam half hangend boven het kanaal tot stilstand. De man die onder invloed was werd door een omstander droog uit zijn auto gehaald. Hij is vermoedelijk tijdens een keer manoeuvre van de weg geraakt. De man blies 915 ug/l. en was tevens nog in het bezit van een rijontzegging. Er is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto werd inbeslag genomen.

Rijden onder invloed

BEILEN Vannacht werd een 31-jarige autobestuurder uit Smilde bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd door de politie gecontroleerd op de Ossebroeken. Hij blies op het bureau 530 ug/l en kreeg een snelrechtdagvaarding.

ZUIDLAREN Een 21-jarige man uit Apeldoorn werd vannacht eveneens bekeurd voor het rijden onder invloed in zijn auto. De man die over de Stationsweg reed, was niet in het bezit van een rijbewijs en blies 605 ug/l. Tevens werd hij ingesloten omdat de collegas van Gelderland-midden hem zochten voor een oplichtingszaak.

Bromfiets/alcoholcontrole

HOOGEVEEN Gisteravond werd er op de Mr. Cramerweg, De Grote Beer, Hollandscheveldseopgaande en Het Haagje een bromfiets/alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden 34 bromfietsen en 3 snorfietsen gecontroleerd. Er werden 18 bekeuringen uitgedeeld terzake het overschrijden van de constructie snelheid en 1 bekeuring voor het onverzekerd rijden.

ASSEN Ook op de Ghandiweg, Scheldestraat en Peeloerpad werden gisteren verkeerscontroles gehouden. 9 personen werden bekeurd voor o.a. overschrijden constructie snelheid bromfiets, rijden zonder bromfietscertificaat, niet dragen autogordel, niet dragen helm, onverzekerde bromscooter en ontbreken gele plaat bromfiets.

GIETEN Vannacht werden op de Gieterstraat in Rolde, de Asserstraat in Gieten, de Hoofdweg in Schoonloo en de Annerweg in Annen 74 blaasproeven afgenomen. Alle bestuurders voldeden aan de norm.

Autodief aangehouden

ASSEN Gisteravond kon door oplettendheid van een getuige een 36-jarige autodief, zonder vaste woon of verblijfplaats, op het Gooiland aangehouden worden. De man viel de getuige op door zijn slingerend rijgedrag. Door mobiel kontakt te houden met de meldkamer en deze bestuurder te volgen kon de man aangehouden worden. Na onderzoek bleek dat de man de auto gistermiddag in Vlissingen ontvreemd had. Tevens was de man onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij blies 855 ug/l. en was niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Onderzoek volgt. De getuige werd door de politie een bloemetje aangeboden.

Afvaltransportcontrole

KLAZIENAVEEN Op de N37 werd gisteren een controle gehouden op afvaltransporten en de daaruit voortvloeiende regelgeving met betrekking tot deze transporten. De controle was gericht op het inkomend verkeer vanuit Duitsland. Bij de door de Politie Drenthe, afdeling Milieu en basis politiezorg, werd samengewerkt met de Douane, Koninklijke Marechaussee, Provincie Drenthe, Milieuinspectie-Noord en de verkeersinspectie. Er werden tientallen motorvoertuigen gecontroleerd en er werd proces-verbaal opgemaakt terzake het niet hebben van vervoersdocumenten(schikking van 900), overschrijden van de rijtijd(880), lading, niet verzekerd, 2 x APK, geen registratiebewijs aanhanger en mobiel bellen.

Tevens zal er voor een aantal afvaltransporten een ketenonderzoek volgen vanaf de bron naar de eindverwerker van het afval.