AutoRai


16-5-2003

Formule 1 van het zeiljachtseizoen voor Europa's meest prestigieuze Maxi Jachten

De Alfa Romeo, het snelste maxi jacht ter wereld, met een ongeslagen record van 36 overwinningen sinds haar tewaterlating afgelopen jaar, komt naar Europa waar het een favoriet is in de belangrijkste regattas van het Europese seizoen van de 'Formula 1 of the sea'.

Alfa Romeo heeft technologie, styling, design en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Zij maken hun entree in de zeilwereld met de Alfa Romeo, een jacht in de klasse boven 27 meter, waarin bovenstaande waarden volledig tot uiting komen.

Alessandro Furfaro, Hoofd Marketing van Alfa Romeo vertelt: 'Het merk Alfa Romeo staat voor een haast legendarische historie, gebaseerd op motorsport, passie and Italiaans design. Alfa Romeo en Sport zijn onafscheidelijk. Dat wordt bevestigd door onze aanwezigheid in de meest voor de hand liggende vorm van competitie motorsport - waarin we afgelopen jaar voor de derde keer op rij de Europese titel hebben behaald.

Alfa Romeo herkende hun streven naar prestaties en betrouwbaarheid bij hun productie van autos in de hoogstaande technologie, vernieuwende uitrusting en materialen van de boot.

De Alfa Romeo is een van de modernste competitie maxi jachten. Van het elegante design door Reichel/Pugh, tot haar carbon fibre structuur. Ontworpen in de VS en gebouwd in Australië, te water gelaten en bemand in Nieuw Zeeland. De Alfa Romeo is een boot met uitzonderlijk design, zowel boven- als benedendeks. Een mix van prestatie, styling en vooruitstrevende technologie. De vergelijking met een Formule 1 bolide is snel gemaakt. Dit zijn de redenen die Alfa Romeo hebben overtuigd het team te sponsoren, eerst in Australië en Nieuw Zeeland en nu in Europa.

De 24-koppige bemanning van de Alfa Romeo bestaat uit een gerenommeerd, gevarieerd internationaal gezelschap. Meer dan de helft hiervan hebben gestreden in de prestigieuze Americas Cup. Neville Crichton, kapitein van de Alfa Romeo, staat bekend om zijn ervaring bij het ontwerp en de ontwikkeling van een aantal van de beste en snelste boten ter wereld, alsmede zijn uitzonderlijke kennis op het gebied van navigatie.

De Alfa Romeo begon haar reeks van overwinningen in Australië en we zijn er trots op dat we de boot en een van de beste bemanningen naar Europa hebben kunnen halen zegt Neville Crichton. De Alfa Romeo is ontworpen om onder alle omstandigheden uiterst competitief te zijn. Dat is waarom we geloven dat we, zelfs in Europa onder totaal andere race omstandigheden, een jacht en bemanning hebben waarmee we tot volle tevredenheid kunnen presteren in alle evenementen.

De Alfa Romeo heeft haar Europese debuut gemaakt bij Portofino in de Zegna Trophy van 9 tot 11 mei, en gaat vervolgens door naar St. Tropez voor de Rolex Giraglia Cup van 23 tot 29 juni.

De Alfa Romeo kan tot in het kleinste detail worden bekeken via de link op de site van Alfa Romeo Australië. www.alfaromeo.com.au