Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.10 u) Vrijdag, 16 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; treinreizigers met verdovende middelen De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond in het NS-station in Maastricht, samen met de Spoorwegpolitie, een controle gehouden van treinreizigers op het in bezit hebben van verdovende middelen / in- en uitvoer van verdovende middelen. Met name controleerde de politie op de trein-lijn Maastricht Luik. Daarbij maakte de politie gebruik van een speurhond, een zogenaamde verdovende middelen-hond. Totaal werden donderdagmiddag en donderdagavond 37 personen, voornamelijk uit Belgie, uit de trein gehaald wegens het bij zich hebben van verdovende middelen. Totaal nam de politie 984 XTC-tabletten, 362 gram hashish, 104 gram marihuana, 117 gram heroine en 68,3 gram cocaine in beslag. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten. Aan deze controle-actie namen totaal zon twintig politiemensen deel.

Maastricht; bekeuringen
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond tijdens toezicht in en om de Maastrichtse binnenstad, maar ook in Wijck, met name op en rond Plein
1992, totaal 18 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het negeren van het rode verkeerslicht tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen.
Tijdens toezicht donderdagavond in de wijken Caberg, Mariaberg en Daalhof bekeurde de politie totaal 9 jongeren. De geconstateerde overtredingen varieerden van rijden zonder helm op bromfietsen, het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat, het niet verzekerd zijn van bromfietsen tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen.

Maastricht; elfde verdachte ongeregeldheden aangehouden De politie heeft afgelopen donderdagavond thuis, in zijn woning een
22-jarige man uit Berg en Terblijt aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden afgelopen woensdagavond op de Markt in Maastricht. Met name verdenkt de politie hem van openlijke geweldpleging in de richting van politie-agenten. De politie kwam de verdachte op het spoor bij het onderzoek van de camerabeelden van het cameratoezicht. De verdachte is ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt verder onderzoek in en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meerssen; overval videotheek
Afgelopen donderdagavond, omstreeks 20.45 uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan Tussen de Bruggen in Meerssen. Twee gemaskerde personen kwamen de videotheek binnen en bedreigden een aanwezig personeelslid met een mes. Vervolgens stalen zij kassageld en renden met de buit naar buiten. Er is niemand gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.