Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.50 uur

Politie pakt overlast aan UTRECHT Op donderdagavond 15 mei kwamen verschillende meldingen bij de politie binnen over een groep lastige jeugd. De groep veroorzaakte overlast door onder meer te schreeuwen op straat en er zouden ook bewoners lastig gevallen worden.

Omdat de groep recent al vaker overlast had veroorzaakt, besloot de politie na kort beraad nu daadwerkelijk op te treden. Door de inzet van meerdere politiemensen werd de groep van verschillende kanten ingesloten op de Bostondreef en konden 8 personen worden aangehouden. De leeftijden varieerden tussen de 14 en 17 jaar. Uiteindelijk kregen 5 personen een proces-verbaal. Tegen drie personen waren geen concrete verdenkingen.

Opgepakt voor vervalsing

UTRECHT Een 14-jarige inwoner van Utrecht werd op donderdagavond 15 mei omstreeks 19.30 uur aangehouden op het Stationsplein.

Een controleur van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht constateerde dat de Utrechter mogelijk in het bezit was van een vervalst plaatsbewijs. Na het uitschrijven van een bekeuring voor het niet hebben van een geldig plaatsbewijs, nam de politie de 14-jarige voor nader onderzoek over.
Inmiddels is hij op verdenking van valsheid in geschrifte in verzekering gesteld.

Niets erinNiets eruit!

UTRECHT Van maandag 12 mei tot en met donderdag 15 mei werd in de Uithof en bedrijventerrein Rijnsweerd Noord door de politie in samenwerking met de stadstoezichthouders, de beveiligingsdienst van het UMC en de bedrijfsbeveiliging van de universiteit de actie gehouden om bestuurders van geparkeerde autos erop te wijzen geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.

Tijdens deze actie werden 12.297 voertuigen gecontroleerd. Bij alle gecontroleerde voertuigen werd een flyer onder de ruitenwisser gedaan. In 850 gevallen was er sprake van zichtbare buit. 182 voertuigen waren niet afgesloten.
Met deze actie wil de politie autobezitters erop wijzen hoe men inbraak in de auto kan voorkomen.

Automobilist tracht te ontkomen

UTRECHT Een 21-jarige automobilist uit Schijndel deed wel heel veel moeite om uit handen te blijven van de politie. Surveillerende politiemensen constateerden op vrijdag 16 mei omstreeks 00.50 uur op de Bleekstraat dat hij een verboden richting insloeg en wilde hem vervolgens daarop aanspreken. De man ging er echter vandoor waarop een achtervolging ontstond. Die eindigde bij de Liesbosweg toen hij niet meer verder kon rijden in verband met de aldaar aangebracht verkeerspaaltjes. De man verliet zijn auto, zette het op een rennen, sprong in het water en klom daarna aan de overzijde de walkant weer op. Inmiddels was de omgeving afgezet en werd ter opsporing een surveillancehond ingezet. Die vond vervolgens de man waarop hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het bureau.

Automobilisten onder invloed
UTRECHT Op vrijdag 16 mei omstreeks 02.00 uur werd een 42-jarige automobilist uit Nieuwegein betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen controleerden de man op de Oudegracht. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en na de blaastest op straat moest hij mee naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 605 ug/l. Het rijbewijs van de man werd, gezien de hoogte van de uitslag, ingevorderd.

Op vrijdag 16 mei omstreeks 00.40 uur werd op de Amsterdamsestraatweg een 37-jarige automobilist uit Utrecht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij het aanspreken van de man bleek zijn alcoholgebruik zo overduidelijk dat er geen blaastest op straat werd gedaan. Uit de uitslag van de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 825 ug/l blies. Op grond hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd daarna ingesloten om later verhoord te kunnen worden.