Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.30 uur

Inbreker aangehouden

RHENEN- Donderdag 15 mei is een man aangehouden na een woninginbraak op 7 mei.

Op 7 mei werd er ingebroken in een woning aan de Frankenveld, daar werd een geldbedrag buit gemaakt. Een inwonende van de woning had de verdachte gezien tijdens de inbraak en het bleek een bekende te zijn. Een 27-jarige man uit Rhenen werd 15 mei aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

VEENENDAAL- Donderdagmiddag vond op de Rondweg een aanrijding plaats. Omstreeks 12.40 uur reed een 19-jarige man uit Veenendaal over de Rondweg West, komende uit de richting van de A12. Een 41-jarige fietser uit Veenendaal stak de Rondweg over in de richting van de Vendelier.

De automobilist reed op de voor hem linker rijstrook voor rechtdoor en haalde een aantal voertuigen in die voor de kruising stilstonden op de rechterstrook voor rechtdoor. Het verkeerslicht voor de man ging op groen, waarop hij zijn snelheid vermeerderde en de kruising opreed. Hierbij zag hij de fietser niet aankomen en schepte deze. De fietser vloog over de motorkap, voorruit en dak en belandde veel meters achter de auto op het wegdek.

De fietser liep als gevolg van het ongeval een zware hersenschudding op en verwondingen aan zijn hoofd, armen en benen

Snelheidscontrole

VEENENDAAL- Op de parallelweg werd donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.30 en 16.15 uur werden 174 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren 25 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Vrijdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Rond 00.30 uur zag een agent een auto rijden over de Nieuwe Weg. De auto slingerde nogal en de agent zette de achtervolging in. Op de Van Schuppenstraat zette de man zijn auto aan de kant.

Uit onderzoek bleek dat de man had gedronken. Op het bureau blies hij 765 ug/l. Tevens was zijn rijbewijs verlopen, deze werd ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige boefjes
VEENENDAAL- Donderdag zijn 3 jongens flink toegesproken door de politie. Door de meldkamer werden agenten naar de omgeving van de Reede gestuurd, alwaar een drietal jongens voorzien van bivakmutsen en op vuurwapengelijkende voorwerpen drie meisjes (10 jaar en afkomstig uit Veenendaal) de stuipen op het lijf hadden gejaagd.

Op de Dichterslaan troffen agenten de jongens aan, gehuld in camouflagekleding, bivakmutsen en namaakpistolen. De jongens, 12 en 13 jaar uit Veenendaal, zijn meegenomen naar het bureau, waar de ernst van de situatie werd uitgelegd. Na een half uur met de jongens gepraat te hebben zijn ze door de agenten weer naar hun ouders gebracht.