Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.30 uur

Vernieling van een kayak

VINKEVEEN Een 24-jarige inwoner uit Maarssen heeft aangifte van vernieling gedaan van zijn kayak. Hij en zijn vrouw voeren op maandag 21 april jongstleden (2e Paasdag) ieder in een kayk over de Vinkeveenseplassen(Noordplas).

Een jetskier kwam toen rakelings langs hen varen en door de veroorzaakte golfslag sloegen beide kayaks om en zonk de kayak van de Maarssenaar. De jetskier voer gewoon door.

De Maarssenaar en zijn vrouw wisten met grote moeite de andere kayak op het droge te krijgen. Andere recreanten zullen mogelijk niet veel van dit incident hebben gezien of gehoord.

De politie doet toch een oproep aan mogelijke getuige(n) zich te melden. Mochten zij iets hebben gezien of gehoord dat in verband kan worden gebracht met dit incident, dan worden zij vriendelijk gevraagd kontakt op te nemen met de politie, bureau Mijdrecht, telefoon 0900 8844 (lokaal tarief).

Verdachten aangehouden

BREUKELEN Zes inwoners van Utrecht, variërend in leeftijd tussen de 18 en 24 jaar, zijn donderdagavond 15 mei omstreeks 23.20 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

Er werd gezien dat de 6 zich verdacht gedroegen bij een geparkeerd voertuig op een parkeerplaats aan de Stationsweg. Na onderzoek bleek dit te maken te hebben met een diefstal van een personenauto. De zes verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Verkeerscontroles

MAARSSEN/MONTFOORT/NIGTEVECHT Bij diverse verkeerscontroles op donderdag 15 mei op verschillende wegen werden ruim 50 bestuurders gecontroleerd. 10 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. 4 bestuurders kregen een bekeuring omdat hun voertuig technische gebreken vertoonden. Een bestuurder kreeg een bekeuring wegens het afplakken van zijn ramen met donkergekleurde folie. Hierdoor werd het zicht danig belemmerd.