Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Commissie deskundigen vliegtuiggeluid geinstalleerd

De Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid is geïnstalleerd. De commissie bestaat uit:
. dhr. drs. H. Eversdijk (voorzitter);
. dhr. dr. ir. B.M. Spee (vice-voorzitter); . dhr. prof. ir. G.J.J. Ruijgrok, faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek Technische Universiteit Delft; . dhr. prof. dr. J.T.T. Thoen, laboratorium voor Akoestiek en Thermische Fysica, Katholieke Universiteit Leuven Belgie; . dhr. ir. A.R. Eisses, TNO TPD, divisie geluid en trillingen.

Dhr. Eversdijk, voormalig Tweede Kamerlid, statenlid, gemeenteraadslid en dijkgraaf, is op dit moment lid van de Eerste Kamer voor het CDA. Hij zal op 3 juni als Kamerlid aftreden. Vice-voorzitter is dr. ir. B.M. Spee, voormalig directeur van het Nederlands Laboratorium voor de Ruimtevaart en nu president van Dutchspace. De overige leden zijn technisch wetenschappelijk deskundigen op het gebied van vliegtuiggeluid.

De nieuwe commissie zet het werk van de oude commissie voort. Dit betekent onder meer dat zij voorstellen zal doen voor een aanvullend handhavingssysteem voor het 'buitengebied' van Schiphol en voor de rol van geluidsmetingen hierbij. De commissie zal hiertoe gesprekken hebben met o.a. de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (waaraan gemeenten, provincies en luchtvaartsector deelnemen), milieuorganisaties en woordvoerders van de Tweede en Eerste Kamer en anderen die dat wensen of waarvan de commissie dit nuttig en nodig acht.

De commissie hoopt medio juli een werkplan gereed te hebben waarin ook een tijdplanning is opgenomen.

Ben Smit, 070-3517794

16 mei 03 11:43