Openbaar Ministerie

Den Haag, 16 mei 2003

Groot buurtonderzoek in moordzaak Kumral Bagci

In verband met het onderzoek in de moordzaak Kumral Bagci begint de Politie Haaglanden op maandagmiddag 19 mei 2003 een grootscheeps buurtonderzoek in Scheveningen en in de Haagse Schilderswijk.

Ongeveer 500 bewoners zullen om hun medewerking worden gevraagd. Het gaat met name om de bewoners die in juni 1995 woonden in de Adriaan Coenenstraat, Jacob Pronkstraat, Teniersplantsoen en omgeving. Vroegere bewoners, die na juni 1995 zijn verhuisd naar een locatie buiten Den Haag, krijgen een vragenlijst met antwoordenveloppe toegezonden. Het onderzoek gaat meerdere dagen duren.

De toen 7-jarige Kumral Bagci is voor het laatst levend gezien op 21 juni 1995 op het Boerenplein, het huidige Mandelaplein te Den Haag. Haar stoffelijke overschot is op 23 juni 1995, verdeeld over drie tassen, aangetroffen op het trottoir van de Adriaan Coenenstraat te Scheveningen.

De rechercheurs die de moord op Kumral Bagci onderzoeken worden hierin bijgestaan door extra personeel van de politiebureaus Scheveningen en Overbosch. In totaal worden 25 politiemensen ingezet.