Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Aanrijding en rijden onder invloed 03-063998
Enschede, Deurningerstraat
Vrijdag 16 mei, omstreeks 00.50 uur Werd gemeld dat op de Deurningerstraat een auto tegen een lantaarnpaal was aangereden. Bleek inderdaad het geval. Een 32 jr. automobilist uit Enschede had een hekwerk geramd en was tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Volgens zijn eigen zeggen had hij plotseling de controle over zijn voertuig verloren. Hij bleek iets te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd hiervoor aangehouden. Ademanalyse aan het bureau wees 0,7 promille uit.Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-064002
Enschede, Wesselerbrinklaan
Vrijdag de 16e mei, omstreeks 01.00 uur Het rijgedrag, slingerend rijden, van een bromfietser viel op. Bleek te gaan om een 42 jr. Enschedeer. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse. Uitslag 1,7 promille. Ook bleek dat de bromfiets waarop hij reed, niet is verzekerd.Proces-verbaal wordt opgemaakt

Winkeldiefstal met "gaptas"
03-063776
Enschede, Wethouder Nijhuisstraat Donderdag 15 mei, omstreeks 15.40 uur Bij een drogisterij aan de Wethouder Nijhuisstraat, werd een man aangehouden die een behoorlijke hoeveelheid make-up spullen had ontvreemd door gebruik te maken van een zogenaamde gaptas, een tas die dusdanig is geprepareerd dat de detectiepoortjes in een winkel niet beginnen te piepen.Aangehouden werd een 29 jr. man uit Enschede. Een vrouw die bij hem was geweest en de spullen in de tas had gestopt, wist te ontkomen. De ontvreemde spullen vertegenwoordigden een waarde van ruim 280 euro.De 29 jr. is aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld.

Medewerker waterleidingsbedrijf met bijl geslagen 03-063572
Enschede, Hekselbrink
Donderdag 15 mei, omstreeks 10.40 uur Werden problemen gemeld bij een woning aan de Hekselbrink in Enschede. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was er ogenschijnlijk niets aan de hand, maar stonden er wel veel mensen op straat die allemaal ten opzichte van de politiemensen de mond dicht hielden. Direct daarop werd gemeld dat zich bij het afdelingsbureau Enschede-Zuid aan de Wesselerbrinklaan, een man had gemeld met een fikse vleeswond aan zijn linkerbeen.Deze man, een 45 jr. Hengeloer en medewerker van een waterleidingsbedrijf, vertelde dat hij aan de Hekselbrink was geweest om bij een van de woningen de waterleiding af te sluiten. De bewoner was het hier niet mee eens geweest en had de 45 jr. bedreigd en met een bijl geslagen waardoor de diepe wond was ontstaan. Hij was weggegaan en naar het afdelingsbureau gereden waar een ambulance is gekomen die hem voor behandeling van de wond heeft overgebracht naar het ziekenhuis. de wond is in het ziekenhuis gehecht.De bewoner, een 28 jr. Enschedeer, was nog in de woning en is ter plaatse aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en verklaarde van niets te weten. In de garage van het pand werd een bijl aangetroffen waarmee de 45 jr. vermoedelijk is geslagen. Deze bijl is in beslag genomen.Na overleg met de officier van justitie werd een huiszoeking gedaan in de woning, waarbij diverse goederen werden aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. O.a. een aantal identiteitsbewijzen en een fiets zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Dit moet verder worden uitgezocht.De 28 jr. is in verzekering gesteld en ter zake poging tot doodslag opgesloten.