Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Automobilist aangehouden
03-063987
Hengelo, Oelerweg
Vrijdag 16 mei omstreeks 00.10 uur Surveillerende politieagenten zagen een automobilist op de Deldenerstraat rijden en rechtsaf de Geerdinksweg inslaan. De automobilist negeerde hierbij het rode stoplicht. De agenten gaven de man een stopteken. In plaats van te stoppen, verhoogde de man zijn snelheid en ging er vandoor. De politieagenten achtervolgden de man en zagen dat hij behoorlijk aan het slingeren was. Het vermoeden bestond dan ook dat hij onder invloed verkeerde. Uiteindelijk stopte de automobilist op de Oelerweg, waar hij vervolgens werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,13 promille. De verdachte, een 23-jarige man uit Hengelo, gaf toestemming voor een bloedproef in verband met eventueel drugsgebruik. Even later weigerde hij echter een bloedproef te ondergaan, beledigde en bedreigde de politieagenten en ging helemaal door het lint. Door zijn verzet liepen twee agenten lichte verwondingen op. De verdachte werd uiteindelijk geboeid en in een cel opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt inzake onder meer het rijden onder invloed, het negeren van het stopteken, het rijden door rood licht, het weigeren van een bloedproef, wederspannigheid, belediging en bedreiging. De man was reeds eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding winkeldief
03-063810
Hengelo, Parallelweg LS
Donderdag 15 mei omstreeks 16.45 uur Surveillerende politieagenten werden door passanten aangesproken. Zij vertelden dat een medewerker van een winkel aan de Drienerstraat achter een man aanrende, die een koffiezetapparaat uit de winkel had gestolen. Op basis van het signalement werd de verdachte, een 32-jarige man uit Enschede, even later op de Parallelweg LS aangehouden. De man bleek op zijn vlucht de buit te hebben laten vallen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De man bleek reeds vaker voor winkeldiefstal aangehouden te zijn.

Aanhouding wegens vernieling en poging diefstal fiets 03-063999
Hengelo, Gieskesstraat
Vrijdag 16 mei omstreeks 01.10 uur Er kwam omstreeks 01.00 uur een melding binnen dat iemand op het Industrieplein een fiets uit een stalling had gepakt, deze enkele keren had laten stuiteren en er vervolgens mee weggelopen was. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte, een 21-jarige man uit Hengelo, even later op de Gieskesstraat aangehouden. De beschadigde fiets werd in de buurt aangetroffen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
03-064004
Losser, Enschedesestraat
Van donderdag 15 mei - 22.45 uur tot vrijdag 16 mei - 01.00 uur.
Door het verkeersteam van de Politie Twente werd op bovengenoemde locatie een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 113 voertuigen gecontroleerd en werd bij 97 bestuurders een blaastest uitgevoerd. Eén bestuurder, een 54-jarige man uit Enschede, bleek teveel dronken te hebben. Hij werd om 23.30 uur aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,05 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding in het kader van de Opiumwet 03-063944
De Lutte, Bentheimerstraat
Donderdag 15 mei omstreeks 21.30 uur Bij een controle aan de grensovergang De Poppe troffen douanebeambten in een kofferbak van een auto ongeveer 250 gram canabis aan. De twee inzittenden, een 23-jarige man en 21-jarige vrouw beiden uit Warendorf -, werden door de politie overgenomen en aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten.