Politie Twente

Persberichten Politie Twente Noordwest Twente

André Schaap: 053-4556413 of 06-22972256

Noordwest Twente:

Autobrand
02-746385
Vroomshoop, Julianastraat
15 juli 2002, 17.17 uur
Een 52 jarige man uit Den Ham ontdekte onder het rijden rookontwikkeling van onder de motorkap. Door kortsluiting was brand ontstaan in de motor. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen, dat de auto geheel uitbrandde. De schade bleef nu beperkt tot het motorcompartiment.

Oplichting
02-divers
Twente
Juli 2002
In Twente zijn enkele bedrijven slachtoffer geworden van een bijzondere vorm van oplichting.
Bij de betrokken computerbedrijven werd een offerte aangevraagd door een bedrijf uit Amsterdam. Later werd dan een fax gezonden naar het computerbedrijf, waarin wordt aangegeven, dat abusievelijk een (meestal flink) geldbedrag abusievelijk van de rekening van het computerbedrijf is afgeschreven. Het Amsterdamse bedrijf geeft aan, dat dit bedrag binnenkort zal worden terug gestort. Uiteraard gebeurt dit niet.
Het is nog onduidelijk hoe het geld van de rekening van de computerbedrijven wordt gehaald, maar mogelijk wordt hierbij gebruik gemaakt van automatische incasso. Vanwege drukte op de bedrijven en de vakantieperiode is de kans groot, dat een dergelijke incasso op de administratie er tussendoor glipt. Wanneer niet op korte termijn wordt gereageerd en de storting ongedaan gemaakt is het bedrijf het bedrag kwijt.
De politie doet onderzoek naar de oplichters. Nu alvast worden ondernemers tegen deze praktijken gewaarschuwd.

Invalidevoertuig te water
02-055302
Almelo, Het Kolkje
15 juli 2002, 14.10 uur
Door de wijkagent werd in het water van Het Kolkje een invalidevoertuig (driewieler) aangetroffen. Van het voertuig was geen aangifte van diefstal gedaan. Er bestond dus onzekerheid over het feit, of met het voertuig ook niet de berijder in het water was terecht gekomen. De brandweer doorzocht met enkele duikers het water. Men haalde gelukkig geen stoffelijk overschot boven, maar wel 9 fietsen, een bromfiets, een damestas, autopapieren, enkele jassen en afval. De politie gaat er vanuit dat de driewieler is gedumpt.

Vrouw steekt zichzelf in brand - familiedrama in Almelo
02-746389
Almelo, P.J. de Kokstraat
15 juli 2002, 18.25 uur
Na een echtelijke ruzie heeft een vrouw uit Almelo (leeftijd nog onbekend) zichzelf met terpentine overgoten en in brand gestoken. Op welke wijze zij dit heeft gedaan is nog onduidelijk. De vrouw is over haar gehele lichaam zwaar verbrand. Zij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De toestand van de vrouw is ernstig. De echtgenoot van de vrouw raakte bij een bluspoging zelf ook ernstig verband aan zijn armen. Het jongste zoontje (anderhalf jaar oud) liep eerstegraads brandwonden op aan de buik. De vader en het kind zijn overgebracht naar ziekenhuis Twenteborg. Een ander zoontje liep lichte brandwonden op aan het gezicht en de arm. Hoe deze brandwonden zijn ontstaan is nog onduidelijk. Het gezin bestaat uit een echtpaar met vier kinderen.
Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de toedracht van dit drama. De politie heeft binnen het gezin, dat afkomstig is uit Afghanistan, nog niet eerder hoeven optreden vanwege echtelijke problemen. De kinderen zijn inmiddels elders ondergebracht.
Het onderzoek is opgestart.


---- --