Politie Hollands Midden
Datum: 16 mei 2003

(

Eenzijdig verkeersongeval Noordwijk
Op vrijdag 16 mei omstreek 00.30 uur vond op de kruising Beeklaan/Herenweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 18-jarige bromfietster uit Katwijk reed over de Beeklaan in de richting van de rotonde Beeklaan/Herenweg/Nieuwe Offemweg. Bij de rotonde sloeg ze rechtsaf de Herenweg in. Bij het rechts afslaan raakte de bestuurster de stoeprand en verloor de controle over de bromfiets. De Katwijkse en haar 21-jarige bijrijdster uit Katwijk kwamen ten val. De 18-jarige liep een gebroken been op. Haar bijrijdster enkele schaafwonden.

Diefstal uit bedrijf Hillegom
Op vrijdag 16 mei omstreeks 04.30 uur vond een snelkraak plaats bij een bedrijf aan de Hoofdstraat. Men kwam het bedrijf binnen door een roldeur te forceren. Uit het bedrijf werden voornamelijk sieraden weggenomen. Volgens een getuige zou hierna een personenauto met een aantal personen zijn weggereden. De politie stelt een onderzoek in. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Getuigenoproep Hillegom

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij. Op zaterdag 26 april omstreeks 19.50 uur vond voor een supermarkt aan de Jonkheer Mockkade een vechtpartij plaats tussen een groep jongeren waarbij een agent in burger en omstanders hebben ingegrepen. De politie is op zoek naar deze omstanders. Zij kunnen contact opnemen met de politie Hillegom onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Verkeerscontroles Leiden

Op woensdag 14 mei tussen 17.30 uur en 18.00 uur heeft de politie of de Burggravenlaan een snelheidscontrole gehoude. Gecontroleerd werden 169 voertuigen. Er zijn 10 automobilisten bekeurd waarbij de hoogst gemeten snelheid 66 kilometer per uur was (toegestane snelheid 50 kilometer per).
Tevens werd tussen 19.20 uur en 20.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Haagweg. Hierbij werden 431 voertuigen gecontroleerd. 105 automobilisten kregen een bekeuring waarbij de hoogst gemeten snelheid 91 kilometer per uur was (toegestane snelheid 50 kilometer per uur). Tevens werden er nog 2 bekeuringen opgemaakt terzake rijden zonder helm, 1 bekeuring voor rijden zonder bromfietscertificaat en 1 bekeuring voor het rijden zonder verzekering.


Rijden onder invloed Leiden

De politie heeft op vrijdag 16 mei omstreeks 01.10 uur een 47-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten werden door passanten aangesproken dat er op de Oude Singel een man verward achter het stuur zou zitten. Ter plaatse zagen de agenten dat de bestuurder van de auto voortdurend gas gaf zonder vooruit te gaan. Bij de bestuurder werd een alcohollucht geroken waarna er een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 735 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uren.


Brandstichting Leiden

De politie heeft op vrijdag 16 mei omstreeks 01.30 uur een 51-jarige Leidenaar aangehouden voor brandstichting. Volgens een getuige zou de verdachte in het Huispark een chemobak in de brand hebben gestoken waarna ook een houten bank afbrandde. De politie heeft de verdachte op de plaats van de brandstichting aangehouden.


Aanhouding Waddinxveen

De politie heeft donderdag 15 mei op de Prinses Beatrixlaan in Waddinxveen een 25-jarige man uit Waddinxveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht laatstleden zaterdag een 17-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en beroofd op de Kerkweg-Oost. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte had ook nog twee onbetaalde verkeersboetes. Binnenkort wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie.


Rijden onder invloed Reeuwijk

De politie heeft op vrijdag 16 mei op de 's Gravenbroekseweg tijdens een controle omstreeks 09.45 uur een 71-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag aan van 410 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uren.


Snelheidscontrole Vlist

Op 15 mei 2003 heeft de politie rond 06.00 uur eeen korte snelheidscontrole gehouden op de West-Vlisterdijk in Vlist. Op deze zeer bochtige, landelijke weg is een snelheid van 60 km/u toegestaan. Tijdens de controle werd bij een personenauto een snelheid van 98 km/u gemeten. De bestuurder krijgt een proces-verbaal en een schikking van de Officier van Justitie.







Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --