Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Vrijdag, 16 mei 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht was ingebroken in een woning aan de Bokstraat in Heerlen. De bewoners die onraad bespeurden in de woning en wakker waren geworden, betrapten de inbreker in de woning. Die was de woning via de voordeur binnengedrongen en, vermoedelijk omdat hij zich betrapt wist, rende hij zonder buit de woning uit. De politie heeft in de omgeving de verdachte, een 36-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen donderdagavond, omstreeks 18.30 uur vond een aanrijding plaats op de Rimburgerweg in Brunssum. Een 43-jarige automobilist uit Heerlen botste bij het linksafslaan met zijn auto tegen een hem tegemoetkomende motor, bestuurd door een 35-jarige man uit Brunssum. Die kwam tengevolge van de aanrijding met zijn motor ten val en raakte gewond. Hij werd (met nog onbekend letsel) per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij ter observatie werd opgenomen. Zowel de auto als de motor raakten bij de aanrijding beschadigd en werden afgesleept. De politie stelt verder onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag bij verkeers/snelheidscontroles op de Merkelbeekerstraat, Ganzepool en op de Trichterweg in Brunssum totaal 78 voertuigbestuurders bekeurd. De meeste, 75 voertuigbestuurders wegens het overtreden van de ter plaatse geldende maximum snelheid, twee voertuigbestuurders wegens het niet dragen van de autogordel en een voertuigbestuurder wegens het niet bij zich hebben van de vereiste (auto-)papieren. Een aantal voertuigbestuurders werd ter plaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Landgraaf; auto in beslag genomen
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Kleikoeleweg in Landgraaf van een 22-jarige automobilist uit de gemeente Onderbanken bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat de auto waarin hij reed niet is verzekerd en niet APK-gekeurd is. De politie nam, in overleg met het parket van de officier van justitie de auto in beslag en stelt een nader onderzoek in.