Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Op en top straatvoetbal op het Balboaplein

Na vele jaren voetballen op hèt plein in De Baarsjes, mogen we officieel Balboaplein zeggen. Frank Rijkaard heeft het Balboaplein een paar weken geleden haar naam gegeven. Vele beroemde voetballers hebben hun kunsten vertoond op het Balboaplein in de Baarsjes.

Nu organiseert het Sportbuurtwerk net als in voorgaande jaren voetbal voor jongeren op de woensdagavond. Van 19.30 tot 22.00 uur kunnen jongeren van 16 jaar en ouder voetballen onder begeleiding van het Sportbuurtwerk.

Woensdag 7 mei was het weer de eerste keer van 2003. De aantrekkingskracht van het Balboaplein is groot, vooral op dagen zoals die woensdag waarbij de temperatuur heerlijk was en de zon scheen. Zeker 40 jongeren van 16 jaar en ouder hebben de krachten met elkaar gemeten. Onder het principe 'winnaar blijft staan' is het de kunst om een zo sterk mogelijk team te vormen. Sterke teams waren er zeker, want net als in voorgaande jaren komen de beste straatvoetballers van West naar het plein. Het niveau was regelmatig van grote hoogte en de partijtjes een lust voor het oog. De ene passeerbeweging was nog mooier dan de andere en het gelach en geschreeuw van de kant bij een 'Panna', de ultieme actie van een speler om de andere speler door de benen te spelen.

Het voetbal voor jongeren loopt nog t/m de zomervakantie in juli en de eerste twee weken van augustus. Alle jongeren van 16+ zijn welkom, we spelen 5 tegen 5. Kijken mag natuurlijk ook, want waar anders zie je het beste straatvoetbal in Amsterdam-West?

---