Politie Zeeland



Uitnodiging Open Huis politie Zeeland


De afgelopen jaren heeft politie Zeeland in het kader van de invoering van de wijkzorg een grootschalig nieuw en verbouw project uitgevoerd. Met de ingebruikname van het bureau Terneuzen in maart jl. is dat nu afgerond.
Om de bevolking kennis te laten maken met "haar" politie en nieuwe en verbouwde bureaus te laten zien, houdt politie Zeeland morgen Open Huis.
Ik nodig u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
Hieronder volgt een overzicht van de programma's waar u een keuze uit kunt maken.

District Walcheren:
Bureau Middelburg (Achter de Houttuinen)
Op het terrein zijn diverse voertuigen te bezichtigen, zoals ME-auto, radarauto's en opvallende surveillance auto's, motoren en fietsen. Ook zullen er demonstraties gehouden worden met o.a. een politiehond.

Bureau Serooskerke
De hele dag is het bureau te bezichtigen en kan je een kijkje nemen in o.a. het cellencomplex. Tevens zijn er voertuigen te bezichtigen.

District Oosterscheldebekken:
Bureau Tholen
Open voor publiek

Bureau Goes
Rond 10.00 uur wordt een demonstratie gehouden met bikers. Tevens geeft de hondenbrigade om 12.00 uur en om 15.00 uur een demonstratie. Om 16.00 uur wordt er afgesloten met een demonstratie door bikers.

Bureau Heinkenszand
De gehele dag worden er proef theorie examens gehouden. Rond 11.00 en 14.00 uur is er een demonstratie door brandweer, politie en ambulance.


Bureau Kruiningen

Geen bijzonderheden


Bureau Kapelle

Open voor publiek

Bureau Zierikzee
Het thema van dit bureau is 'Milieu'. Staatsbosbeheer en politie te water zullen tijdens de dag aanwezig zijn. Voertuigen zoals politiebus, auto, motor, wijkbureauvoertuig, fiets en een ME-voertuig kunnen bezichtigd worden.

Bureau Wissenkerke
De hele dag is het bureau te bezichtigen en is er uitstalling materieel van- en uit dienstvoertuigen. Er is mogelijkheid tot het afnemen van vingerafdrukken. Uitleg door externe deelnemers, zoals ROVZ en 3VO. Tevens is er een demonstratie door hondengeleider.


District Zeeuwsch-Vlaanderen:


Bureau Terneuzen

Open voor publiek

Bureau Hulst
Om 10.00 uur een spectaculaire opening. Van 10.00 tot 12.00 uur is mogelijkheid tot bezichtigen van Pantservoertuig Kon. Marechaussee, bureauvoertuig en motorfiets. Ook is het mogelijk om mee te rijden in het Pantserrupsvoertuig. Om 10.30 uur is er een demonstratie door aanhoudingseenheid. (ROG). Om 11.00 uur is een demonstratie met politiehonden. Aansluitend is er een demonstratie door de brandweer en ambulance.
Rond 13.00 tot 16.30 uur is er de mogelijkheid om het Pantserrupsvoertuig te bezichtigen en mee te rijden met dit voertuig. Om 14.30 uur is er een demonstratie van de brandweer en ambulance. Daarna is een demonstratie met politiehonden.

Bureau Oostburg
Om 10.00 uur bezichtigen van de static-show politievoertuigen. In het bureau is een expositieruimte ingericht met thema "De Nederlandse Politie" en zal een goed beeld geven van de Nederlandse Politie diensten en tevens stands van diverse dienstverlenende instanties. Om 10.00 uur landt de politiehelikopter in de nabijheid van het bureau. 13.30 uur wordt er een demonstratie aanhouding verdachten gegeven door R.O.G. Om 14.15 is er een demonstratie door de brandweer, Rode Kruis en de Takeldienst. De dag zal afgesloten worden met een demonstratie met een surveillancehond.








Politie Zeeland