Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 16 mei 2003

Mooie prijzen voor creatieve jongeren!

Voor creatieve, muzikale of schrijflustige jongeren organiseren De Stichting Vrienden van Kerwin, het ROC Zadkine en het LBR deze zomer de wedstrijd 'Ik, wij en zij'. In deze wedstrijd worden jongeren van 12 tot 17 jaar uitgedaagd hun mening over vooroordelen, discriminatie en racisme te geven. Dat kan in de vorm van een kort verhaal of gedicht, een poster, een liedje of een muziekstuk. De beste creaties worden tijdens de finale op 17 augustus in Paradiso (Amsterdam) beloond met cd's, waardebonnen, T-shirts en andere mooie prijzen. Juryleden zijn onder meer schrijver Guus Kuijer en kunstenaar Sam Middleton.

Aanleiding voor de wedstrijd is de twintigste herdenking van Kerwin, een zwarte tiener die in 1983 door een blanke tiener werd doodgestoken, omdat hij 'anders' was. Ook dit jaar wordt Kerwin herdacht, op 20 augustus in Amsterdam. Herdenken alleen is niet voldoende. Het is belangrijk ook te kijken naar nú, en naar de toekomst. Hoe wil je nu met elkaar omgaan? En waarom is dat zo moeilijk, of waarom juist zo gemakkelijk? Wat kun je zelf doen tegen vooroordelen, discriminatie en racisme?

Geef je mening en doe mee! Insturen kan tot 25 juli 2003.

Voor vragen en meer informatie: kerwinwedstrijd@lbr.nl. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de jury's en prijzen op www.lbr.nl en www.kerwin.nl.

Spelregels:

- Leeftijd: 12-17. Er zijn twee groepen: 12-14 en 15-17.
- Uiterste inzenddatum: 25 juli 2003
- Gedichten - niet langer dan 1 A4'tje
- Korte verhalen - max. 450 woorden
- Muziek - op cd, minidisc, cassette of mp3, max 5 minuten
- Posters max. A3
Inzendingen mogen in alle talen geschreven worden, mits er een vertaling of samenvatting in het Nederlands bij zit. (Niet vergeten om aan te geven in welke taal het origineel geschreven is).

De winnaars worden uitgenodigd deel te nemen aan de herdenking van Kerwin op 20 augustus. Stuur je inzending per post of e-mail naar: kerwinwedstrijd@lbr.nl of Kerwin Wedstrijd, LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam, met duidelijke vermelding van je naam, adres, leeftijd, school, en een telefoon nummer of e-mail adres waarop je bereikbaar bent in juli en augustus.