Gemeente Ede

werv, 16 mei 2003

Jaarcijfers WERV aangeboden

Het projectbureau WERV heeft zijn eerste jaarverslag en bijhorende jaarrekening aangeboden aan de vier gemeentebesturen.

Op 1 maart 2002 is met de ondertekening van het WERV-convenant het officiële startsein gegeven voor de samenwerking tussen de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal binnen het regionaal stedelijk netwerk WERV. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft het projectbureau WERV het eerste jaarverslag en bijbehorende jaarrekening aan de vier gemeentebesturen toegezonden.

In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het invullen van de samenwerkingsplannen. Er is een uitvoeringsplan opgesteld en een organisatiestructuur in het leven geroepen. Op basis daarvan treedt als dagelijks bestuur van de WERV op een bestuurlijk coördinatieplatform bestaande uit de vier wethouders ruimtelijke ontwikkeling van de WERV gemeenten. Er is uit de vier gemeenteraden een WERV commissie gevormd die als klankbord voor het dagelijks bestuur en als informatieplatform naar de vier gemeenteraden fungeert.

In het afgelopen jaar is een start gemaakt met diverse projecten. De twee belangrijkste daarvan zijn: de regionale structuurvisie voor het WERV-gebied en de visie op mobiliteit en bereikbaarheid. Beide projecten lopen door in 2003.

Inmiddels is het projectbureau WERV gehuisvest in het gemeentehuis van Rhenen en dagelijks bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur. De WERV-website is in ontwikkeling en gaat 16 mei de lucht in.

De WERV draait op bijdragen van de vier gemeenten. Per inwoner dragen de gemeenten één euro bij aan de kosten van de WERV.