Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-05-2003
Politieberichten van 16/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: diefstal auto
Van donderdag op vrijdag werd vanaf de Leerlooiersstraat een personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur grijs, voorzien van het kenteken RR-88-RK, gestolen. De auto stond op het parkeerterrein achter de Dunlopfabriek. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Buitenpost, heeft aangifte gedaan.

Van donderdag op vrijdag wrd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Ee. Het slot van de deur aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 39-jarige inwoonster van Drachten, deed aangifte.

Damwoude: vernieling
Afgelopen nacht werd bij de sporthal een 29-jarige inwoner van Damwoude aangehouden. Hij had kort daarvoor een tweetal ruiten van de sporthal met een steen ingegooid. Ook had hij bij een garagebedrijf aan de Moarreweg had hij getracht een auto te stelen. Bij deze "actie` liepen twee auto`s schade op. De eigenaar van het garagebedrijf, een 37-jarige inwoner van Damwoude, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272