Gemeente Zoetermeer

Actie zonnig Zoetermeer

Het Energie Agentschap Zoetermeer heeft samen met ENECO Energie en EasySolar een actie opgezet om dit voorjaar zoveel mogelijk zonne-energiesystemen te plaatsen op woningen van eigenaar bewoners in Zoetermeer. Mocht een verwarmingsketel toe zijn aan vervanging dan behoort een nieuwe HR-ketel in combinatie met een zonneboiler ook tot de mogelijkheden.

"De zon levert gratis energie voor iedereen. Behalve van de zon genieten in de tuin, in het park of op het strand, kunnen we de zon ook op een andere manier gebruiken: als bron van elektriciteit en warmte. Een alternatief voor energiebronnen waarvan we op aarde beperkte voorraden hebben. Naast milieuwinst levert het gebruik van zonne-energie natuurlijk ook een flink lagere energierekening op.

Omdat vanaf 2004 bepaalde subsidieregelingen zullen vervallen is deze actie een van de laatste mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van een extra hoge subsidie! Dit is dan ook de reden dat de genoemde organisaties deze actie organiseren.

Alvorens tot plaatsing van een zonne-energiesysteem wordt overgegaan wordt altijd een zogenaamd energie prestatie advies (EPA) uitgevoerd. Een EPA bestaat uit een bezoek van een adviseur die samen met u de mogelijkheden tot energiebesparing bij u thuis in kaart brengt. Het gebruik van zonne-energie behoort vrijwel altijd tot de mogelijkheden. De kosten van een EPA worden volledig gesubsidieerd.

Zonnepanelen en zonneboilers
EAZ, EasySolar en ENECO Energie hebben voor u een compleet aanbod samengesteld voor diverse typen woningen, zowel met plat dak als met schuin dak. De aangeboden producten zijn:

1. Een module van ENECO Energie bestaande uit 4 zonnepanelen, geschikt voor zowel een plat als voor een schuin dak. Dit systeem is eenvoudig zelf aan te brengen.

2. Vijf typen Easysolar-zonnestroomcentrales met 10, 20 of zelfs 30 panelen, compleet geïnstalleerd met (indien gewenst) complete financiering of voorfinanciering van de subsidies.
3. Vier verschillende zonneboiler-systemen.
4. Acht verschillende HR ketels gecombineerd met zonneboilersysteem.
Hoe kunt u meedoen aan de actie?
Meedoen is zeer eenvoudig, en kan op verschillende manieren. Op de website van het Energie Agentschap Zoetermeer kunt u nog eens op uw gemak de voordelen van de actie doorlezen. Ook wordt er op deze website wat dieper ingegaan op zonne-energie en op de van toepassing zijnde subsidieregelingen. Op de website van EAZ staan links naar EasySolar en ENECO Energie voor meer specifieke informatie over de aangeboden producten. Via deze links kunt u direct informatie inwinnen of een offerte vragen voor een van de aangeboden producten. Het adres van de website van het Energie Agentschap Zoetermeer is www.energieagentschapzoetermeer.nl U kunt ook direct contact opnemen met een van de leveranciers voor meer informatie, voor het maken van een afspraak of het uitbrengen van een offerte.

De website van EasySolar die speciaal voor deze actie is opgezet is www.easysolar.nl/zoetermeer De web site van ENECO Energie is te vinden onder www.eneco.nl/zonnepanelen en www.eneco.nl/zonneboilers . De website van het EAZ is te vinden op
www.energieagentschapzoetermeer.nl.

Laatste wijziging: 16-05-2003