Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 16 mei 2003

District Sittard

Sittard; openlijke geweldpleging
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een ruzie / openlijke geweldpleging op de Oude Markt in Sittard. Bleek dat een ruzie was geweest tussen een groepje / aantal personen waarbij ook met een plank zou zijn geslagen. Daarnaast was er van een pand aldaar een ruit ingegooid. Een 25-jarige Sittardenaar was bij de strubbelingen gewond geraakt. Hij heeft zich aan allerlei opgelopen schaafwonden medisch laten verzorgen. De politie stelt een onderzoek in naar hetgeen er is gebeurd, de oorzaak daarvan en wie er allemaal precies bij betrokken zijn geweest.

Geleen; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond op de Spaubeeklaan in Geleen een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Voerendaal en een 41-jarige bestuurster van een auto uit Geleen waren met elkaar in botsing gekomen. De 41-jarige bestuurster van de auto uit Geleen raakte bij de aanrijding bekneld in haar voertuig en werd door de gewaarschuwde brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard alwaar zij ter observatie werd opgenomen. Ook de 21-jarige automobilist uit Voerendaal werd overgebracht naar het ziekenhuis (in Heerlen) en werd eveneens een nacht ter observatie opgenomen. Twee in de auto van de Geleense autobestuurster mede-inzittende meisjes (6) uit Geleen en Sweikhuizen werden eveneens voor medische verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de meisjes had een hoofdwond die in het ziekenhuis werd geplakt, kon daarna huiswaarts, en het andere meisje kon met een wekadvies eveneens huiswaarts. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Beek; winkeldievegge
Personeel van een winkel in het Makadowinkelcentrum in Beek betrapte afgelopen donderdagmiddag een 17-jarig meisje uit Schinnen bij diefstal van een paar handdoeken en een dekbed-overtrek. Het personeel sprak het meisje in de winkel aan omdat zij aldaar een winkelverbod had waarna men de winkeldiefstal ontdekte. De verdachte werd door de gewaarschuwde politie overgebracht naar het politiebureau en de politie maakte proces-verbaal tegen haar op.