RDW Centrum voor voertuigtechniek

Zoetermeer, 16 mei 2003

RDW Jaarverslag 2002

RDW voert meer controles uit

De RDW heeft op belangrijke onderdelen van haar takenpakket meer controles uitgevoerd. Zo zijn er meer dan 20.000 bedrijfsbezoeken afgelegd in het kader van de toezichtstaak van de RDW. Daarnaast is bij de APK het wettelijke steekproefpercentage van 3% voor het eerst sinds de invoering midden jaren '80 gehaald. Dit staat in het deze week verschenen RDW-jaarverslag 2002. Enkele andere markante punten uit dit jaarverslag:

* De RDW heeft deelgenomen aan een benchmarkonderzoek onder 11 grote uitvoeringsorganisaties. KPMG (de uitvoerder van het onderzoek, dat op initiatief van de uitvoeringsorganisaties zelf is gehouden) heeft geconcludeerd dat de RDW een klant- en actiegerichte organisatie is.

* De geformuleerde efficiencydoelstelling van 3% is gerealiseerd. Door de tarieven met minder dan het inflatiepercentage te verhogen, is het jaar 2002 afgesloten met een negatief operationeel resultaat. Het beoogde gevolg is dat de algemene reserve met 7 miljoen euro afgebouwd kon worden naar 11 miljoen.
* De RDW werkt aan certificering van bedrijfsonderdelen. De divisie Voertuigtechniek is ISO-gecertificeerd voor meerdere onderdelen. In april 2003 is het ISO-certificaat voor het APK-proces verkregen.

* In 2002 introduceerde de RDW met succes een aantal nieuwe diensten:

+ De mogelijkheid voor garagebedrijven om bij het eigen bedrijf auto's op naam te zetten.

+ De kentekening van aanhangwagens.

Kijk hier voor het jaarverslag.