Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, eigenaar in beslag genomen fiets gezocht Publicatiedatum: 16-05-2003

Bij het recherche-onderzoek naar de steekpartij van afgelopen zaterdag in de Driekoningendwarsstraat is een donkerrode damesfiets van het Gazelle (primeur) in beslag genomen die daar stond. Aanvankelijk ging de politie er vanuit de fiets van het slachtoffer of verdachte was. Dit blijkt niet het geval te zijn. Nu is de politie op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets. In onze systemen is al gezocht, maar de fiets blijkt nog niet als gestolen te zijn opgegeven. De rechtmatige eigenaar kan de fiets ophalen bij het politiebureau aan de Beekstraat als hij/zij in het bezit is van de juiste sleutel.

voor nadere informatie:
Remke Weller
Communicatie AVZ
026 352 4315

---

Arnhem, aanhouding na vechtpartij
Publicatiedatum: 16-05-2003

Na een vechtpartij op de Hoogstraat in Arnhem is afgelopen nacht een 33-jarige inwoner van Huissen aangehouden als verdachte van mishandeling. Agenten troffen na een melding van een vechtpartij op de Hoogstraat twee slachtoffers aan. De beide slachtoffers, twee Arnhemmers van 29 en 27 jaar, waren gewond en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Zij verklaarden op straat zonder enige aanleiding te zijn geslagen door een op dat moment onbekende man die richting Rijnkade zou zijn weggelopen. Op het Roermondsplein troffen agenten de 33-jarige verdachte aan die aan de persoonsbeschrijvingen van slachtoffers en getuigen voldeed. De verdachte Huissenaar is ingesloten en zit op dit moment nog vast. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Westervoorter aangehouden na doorrijding Publicatiedatum: 16-05-2003

De politie heeft afgelopen nacht een 28-jarige inwoner van Westervoort aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. Omstreeks middernacht werd er bij de politie een aanrijding gemeld op de Pompstraat in Arnhem. Agenten troffen op de plaats van het ongeval enkele betrokkenen aan, die verklaarden dat de veroorzaker er vandoor zou zijn gegaan. De verdachte zou een geparkeerde auto van een 33-jarige bewoner uit de straat hebben aangereden en zou daarna zijn doorgereden. Politieonderzoek wees in de richting van de 28-jarige Westervoorter, die even later in zijn woning werd aangehouden. De man bleek bij zijn aanhouding een zogenoemde `ploertendoder' bij zich te hebben, een verboden wapen in de zin van de Wet Wapens en Munitie. Ook bleek hij drugs op zak te hebben. Bovendien stelden de agenten vast dat de man naar alcohol rook, waarop zij van hem een ademanalyse wilden afnemen. De Westervoorter weigerde echter daarbij alle medewerking. De man wacht in elk geval de invordering van zijn rijbewijs. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vermoedelijk `verboden' hond in beslag genomen Publicatiedatum: 16-05-2003

De politie heeft gisteravond in de wijk 't Broek in Arnhem een vermoedelijk verboden hond in beslag genomen. Het zou naar alle waarschijnlijkheid om een pitbull gaan. Omstreeks tien uur werd er door buurtbewoners geklaagd over een jankende hond in een schuurtje. Nadat agenten poolshoogte hadden genomen werd vastgesteld dat er een hond zat opgesloten in een schuurtje. Volgens omstanders zou het beestje er al meer dan een uur verblijven. Omdat er geen levenstekenen meer uit het hok werden waargenomen besloten de agenten de deur van de schuur te forceren. Daar werd een pup aangetroffen. Door een hondengeleider van de politie werd vermoed dat het een pitbull zou betreffen, waarvan het voorhanden hebben verboden is omdat ze gevaar op zouden leveren. De pup werd in beslag genomen en is elders ondergebracht in afwachting van definitieve vaststelling van het ras van het beestje. Wanneer er inderdaad sprake is van een pitbull zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de eigenaar, die inmiddels bij de politie bekend is. Het betreft een 20-jarige Arnhemmer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden, jongen (10) gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 16-05-2003

Op de Snippendaalseweg in zijn woonplaats is gistermiddag een 11-jarig jongetje uit Rheden gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen zou mijn zijn fiets met behoorlijke snelheid een heuvel af zijn gereden en vanuit de bosschages de weg op zijn gegaan. Daar reed op dat moment een 40-jarige automobilist uit Ellecom, die een aanrijding niet meer kon voorkomen. Bij het ongeval liep het slachtoffer voetletsel op en werd ter behandeling daarvan overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis. Bij het ongeval moest de politie diverse nieuwsgierige omstanders wegsturen die verplegend personeel van de ambulance in de weg liepen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, woninginbreker overlopen en aangehouden Publicatiedatum: 16-05-2003

De politie heeft donderdagavond op de Boulevard Heuvelink in Arnhem een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van een poging tot woninginbraak aan de Prins Hendrikstraat. Rond negen uur zag een 33-jarige bewoonster van een pand aan de Prins Hendrikstraat een vreemde op haar balkon klimmen. Nadat zij hem vroeg wat hij daar te zoeken had zou hij verklaard hebben op zoek te zijn naar zijn voetbal, die hij zou zijn kwijtgeraakt. Nadat hem gesommeerd was weg te gaan vertrok de man. Gewaarschuwde agenten troffen de man later lopen op de Boulevard Heuvelink. Hij bleek te voldoen aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. De man is ingesloten en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldieven aangehouden
Publicatiedatum: 16-05-2003

Naar aanleiding van winkeldiefstallen op verschillende plaatsen in Arnhem zijn door de politie gisteren in totaal zes verdachten aangehouden. Op de Velperbuitensingel werd donderdagochtend omstreeks acht uur een 45-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij sigaretten bij een supermarkt zou hebben ontvreemd. Later op de dag werd op het Velperplein een 24-jarige Arnhemmer aangehouden als verdacht van diefstal van sieraden uit een warenhuis. Kort daarna hield de politie eveneens op het Velperplein een 61-jarige inwoner van Deelen aan die kleding vanuit een warenhuis zou hebben ontvreemd. Even na vijf uur werden op de Hanzestraat twee vrouwen uit Doetinchem van 27 en 32 jaar aangehouden. Beide dames worden er van verdacht voor ruim 18 euro aan levensmiddelen te hebben ontvreemd. Rond half acht werd eveneens op de Hanzestraat een 36-jarige Arnhemmer aangehouden die voor ruim 50 euro tandpasta uit een winkel zou hebben ontvreemd. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Ze werden allen na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Angeren, baldadigheid bestraft
Publicatiedatum: 16-05-2003

Het afsteken van vuurwerk en daarmee overlast bezorgen in de buurt heeft een 19-jarige knaap uit Huissen gisteravond op de Jan Joostenstraat in Angeren moeten bekopen met een bekeuring. Even na negen uur troffen surveillerende agenten enkele jongeren op straat aan na klachten uit de buurt over overlast. De agenten stelden vast dat er met vuurwerk was gegooid, getuige de restanten en een brandlucht. De 19-jarige Huissenaar bekende uiteindelijk hiervoor verantwoordelijk te zijn geweest en werd daarvoor bekeurd. Later werd een ander uit de groep, een 22-jarige man uit Angeren door de politie aangehouden. Hij bleek eerder al drank bij zich te hebben en was aanvankelijk weggestuurd. De agenten zagen hem later op de Molenstraat in Angeren op zijn bromfiets rijden, waarna hij aan controle werd onderworpen. Hij bleek onder invloed van alcohol, zo werd later vastgesteld bij de ademanalyse. Het promillage van de Angerenaar bleek echter niet strafbaar (0,46 terwijl vanaf 0,51 strafbaar is). Hij is later heengezonden zonder bekeuring.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, sigaretten buitgemaakt bij snelkraak
Publicatiedatum: 16-05-2003

Onbekenden hebben bij een snelkraak in een winkel aan het Eilandplein in Duiven een hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. De daders sloegen enkele ruiten in van het winkelpand, waarna ze de zaak ingingen. Daarbij wist men de hand te leggen op een onbekende hoeveelheid sigaretten. Ook zou men geprobeerd hebben een kassa open te breken, maar dat was kennelijk niet gelukt. Bij de inbraak trad het inbraakalarm in werking. Desondanks wisten de daders hun slag te slaan en weer snel weg te komen. De daders werden niet meer aangetroffen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt, vrouw (75) betrapt op winkeldiefstal
Publicatiedatum: 16-05-2003

Een 75-jarige vrouw uit de gemeente Lingewaard is donderdagmiddag in Gendt door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou omstreeks half vijf bij een winkel aan de Julianastraat levensmiddelen hebben ontvreemd en werd daarbij betrapt door winkelpersoneel. De vrouw werd aan de politie overgedragen en is later met een boete heengezonden. De vrouw kreeg door de bedrijfsleider van de zaak een winkelverbod opgelegd en mag de zaak een jaar niet in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Bennekom, automobilist onwel: motorrijders aangereden Publicatiedatum: 16-05-2003

Vermoedelijk als gevolg van een onwelwording van een automobilist zijn donderdagmiddag twee motorrijders aangereden op de Edeseweg in Bennekom. De automobilist, een 78-jarige man uit de gemeente Ede, zou omstreeks vier uur tijdens het rijden onwel zijn geworden waardoor hij onvoldoende rechts zou hebben gereden. Op dat moment naderden uit tegenovergestelde richting twee motorrijders, twee vrouwen van 24 en 27 jaar uit Bennekom, die vervolgens door de automobilist frontaal werden aangereden. De 27-jarige vrouw liep daarbij enkele kneuzingen op aan arm en been, maar behoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. De 78-jarige automobilist werd wel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht maar is daar later weer ontslagen. De 24-jarige motorrijdster bleef bij het ongeval ongedeerd. Alle betrokken voertuigen liepen flinke schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, auto gestolen bij woninginbraak
Publicatiedatum: 16-05-2003

Bij een woninginbraak aan de Eykmanstraat in Wageningen hebben inbrekers in de nacht van woensdag op donderdag kans gezien de auto van de bewoners buit te maken. Vermoedelijk hebben de daders zich toegang verschaft tot de woning via een niet afgesloten deur. Na doorzoeken van de woning had men de hand weten te leggen op de autosleutels, waarna men later met de auto, een Volkswagen Passat, aan de haal ging. Uit de woning verdwenen ook papieren, een camera en bankpasjes. De politie heeft enkele sporen weten veilig te stellen die nader worden onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 16-05-2003

Tegen een 27-jarige Amsterdammer is afgelopen nacht proces-verbaal opgemaakt nadat hij betrapt was met drank op achter het stuur. Surveillerende agenten viel omstreeks half een op dat de Amsterdammer in zijn auto met kapotte verlichting over de Van Wijnbergenlaan in Barneveld reed. Na controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Het promillage bedroeg ongeveer 1,06 (465 ug/l), twee maal de toegestane hoeveelheid. De man is later heengezonden met een rijverbod van vier uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, getuige grijpt winkeldief
Publicatiedatum: 16-05-2003

Dankzij kordaat optreden van een getuige is gistermiddag op de J.T. Tooroplaan in Ede een 31-jarige Renkummer aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De Renkummer zou enkele pakken waspoeder vanuit een winkel aan de Parkweg in Ede hebben ontvreemd. Bij het verlaten van de winkel ontdekte een kassamedewerkster de diefstal en gebood de man te blijven staan. De Renkummer ging er echter rennend vandoor maar werd door een oplettende getuige even later in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De man is later heengezonden met een dagvaarding en zal zich eind volgende maand voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606