Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Statenvoorstel voor tijdelijke benoeming

Marijke van Hees voorgedragen als griffier en kwartiermaker

De selectiecommissie uit de Staten draagt mw drs M. A. (Marijke) van Hees voor als (kwartiermaker-)griffier van Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant. Besluitvorming over de benoeming is voorzien op 26 mei.

De invoering van het duale bestuur geeft Provinciale Staten het recht en de plicht om een eigen griffier aan te stellen. Om de nieuwe Staten in de gelegenheid te stellen eerst te bepalen welke rol men wenst te spelen is besloten een tijdelijke griffier aan te stellen die als kwartiermaker zal optreden. De selectiecommissie uit de Staten heeft Marijke van Hees voorgedragen voor benoeming. Provinciale Staten besluiten hierover op 26 mei 2003.

Marijke van Hees is bestuurskundige en werkt momenteel als zelfstandig adviseur en als interim-manager op het terrein van kennismanagement. Zij heeft diverse leidinggevende functies vervuld in het bedrijfsleven, bij het Telematica Instituut en bij de (semi-)overheid. Als ex-partijvoorzitter van de PvdA en als gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Enschede is ze vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het duaal bestuur. Ook vervulde zij nog diverse bestuursfuncties in het onderwijs en de politiek.

Marijke van Hees is 42 jaar oud, en woont in Enschede.




Provincie Noord-Brabant