Nieuwsbericht

vrijdag, 16 mei 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Meisje gewond na steekpartij.
Alkmaar, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagmiddag raakte een 15-jarige meisje uit Alkmaar ernstig gewond nadat zij was gestoken met een mes. De steekpartij vond plaats op de Bestevaerstraat. Het slachtoffer bevond zich in gezelschap van twee andere meisjes, 15 en 16 jaar en eveneens afkomstig uit Alkmaar. Plotseling stak één van deze twee meisjes het slachtoffer met een mes in het middenrif. Hierna verdwenen de twee in de richting van het park Oosterhout. Het slachtoffer wist op eigen kracht naar bedrijf aan de Bestevaerstraat te lopen. Medewerkers van dit bedrijf belden de politie. Kort hierna konden de twee meisjes die bij de steekpartij betrokken waren geweest worden aangehouden in hun respectievelijke woning in Alkmaar. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld. In de loop van de vrijdagmiddag zullen zij worden geleid voor de officier van justitie. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. Haar toestand is op dit moment stabiel. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat het motief of de aanleiding is geweest van de steekpartij. Het slachtoffer en de aangehouden meisjes kenden elkaar van school.

Verkeerscontroles
Alkmaar, Stompetoren, Graft, donderdag 15 mei 2003. Donderdagmiddag en donderdagavond zijn op verschillende wegen in bovengenoemde plaatsen verkeerscontroles gehouden. In Alkmaar had de controle vooral betrekking op bromfietsen en de bestuurders daarvan. In 17 gevallen bleek dat het motorvermogen te hoog was. Vijf bestuurders droegen geen helm en vijf andere bestuurders kregen een bekeuring in verband met een aantal technische gebreken. In Stompetoren en Graft werd een controle gehouden die gericht was op alle weggebruikers. Zo werden 263 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Niemand bleek (teveel) alcohol te hebben gedronken. Dertien autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en twee bestuurders reden te snel. Daarnaast werden nog drie bestuurders bekeurd in verband met technische gebreken.

Schuur uitgebrand
Groet, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagmiddag werd een oude schaapschuur door brand verwoest. De schuur stond in een stuk land aan de Vaalderweg. Het vuur is door de brandweer geblust. De schuur werd volledig vernield. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat kinderen in de schuur met vuur hebben gespeeld. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Rijden onder invloed van alcohol
Graft, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagavond werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Oost Graftdijk aangehouden op de Groeneweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 245 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bergen, vrijdag 16 mei 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 23-jarige bestuurder van een bromfiets uit Zaandam aangehouden op de Bergerweg. Hij was met zijn bromfiets uit de bocht gevlogen. Bij controle bleek dat ook hij alcohol had genuttigd en blies 555 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Man van tas en koffer beroofd
Alkmaar, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagavond omstreeks 23.15 uur werd een 34-jarige man uit Haarlem van zijn koffer en tas beroofd. De man liep over de Koorstraat in de richting van het Kerkplein toen hij voorbij werd gereden door twee jongens op een fiets. Tijdens het voorbij rijden werden de koffer en de tas uit de handen van het slachtoffer gerukt. De twee fietsers verdwenen met deze goederen in de richting van de Laat. Het gaat om twee blanke jongens van ongeveer 23 jaar. Beiden droegen een spijkerjack. Volgens het slachtoffer waren er op het moment van de beroving meerdere mensen op straat. Mogelijk dat zij iets gezien hebben en meer kunnen vertellen over de daders. Deze getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Diefstal computers uit bedrijfspand
Heiloo, vrijdag 16 mei 2003.
Tussen donderdagmiddag 15.00 uur en vrijdagmorgen 08.30 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Kennemerstraatweg. Vanmorgen ontdekten medewerkers van het bedrijf dat een raam was vernield. Hierdoor zijn de inbrekers naar binnen gegaan. Na een inventarisatie bleek dat twee computers met beeldschermen en toetsenborden waren verdwenen.

NOORDKOP

Politie controleert extra tijdens milieuactieweken. Den Helder, vrijdag 16 mei 2003.
De politie gaat in de rest van de maand mei extra contoles uitvoeren op het gebied van het oppervlaktewater in Den Helder Oost en op het gebied van afval in het Centrum. Bij die controles wordt samengewerkt met andere partners.

In de week van maandag 19 tot en met 23 mei gaat het wijkteam van De Schooten/Tuindorp/Visbuurt, samen met controleurs van de Hengelsportvereniging HSV, de waterpolitie, de stadswachten en agenten in opleiding extra letten op de vergunningen van sportvissers en eventuele verontreinigers van het oppervlaktewater. In aanmerking komen bijvoorbeeld de wateren in De Schooten, de Boatex en de havens. Bij die controles zet de politie ook een boot in. Vissers die niet beschikken over een vergunning of een visakte krijgen een bon. Voor mensen die vuil in het water lozen geldt hetzelfde.

In de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 mei gaat het wijkteam van het Centrum extra letten op het aanbieden van huishoudelijk- en bedrijfsafval. Zij doen dit samen met milieucontroleurs van de gemeente, stadswachten en agenten in opleiding. Personen die worden betrapt op het te vroeg aanbieden van de vuilcontainer in het centrum kunnen rekenen op een bekeuring. Datzelfde geldt voor het weggooien van bijvoorbeeld een blikje of een boterhamzakje op straat.

Met de acties hoopt de politie het milieubewustzijn van het publiek te verhogen. Een schoon milieu is tenslotte in het belang van iedereen.

Verkeerscontroles
Waarland, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagmiddag is er van 14.30 uur tot 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Speketerweg in Waarland. Er zijn zes automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid was 118 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.
Den Helder/Julianadorp, vrijdag 16 mei 2003.
Vrijdagochtend is er van 9.00 uur tot 10.10 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Langvliet in Den Helder. Er zijn zes automobilisten bekeurd waarbij de hoogste snelheid 69 kilometer per uur was waar 50 kilometer per uur het maximum is. Van 10.15 uur tot 12.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden langs de Zanddijk in Julianadorp. In die periode zijn twaalf automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid was 76 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Hennepplantage ontdekt
Den Helder, donderdag 15 mei 2003.
Donderdag is er een hennepplantage ontmanteld in de Jacob van Heemskerckstraat in Den Helder. Er zijn ongeveer 300 planten aangetroffen en zestien assimilatielampen. Er werd illegaal stroom afgetapt. De planten zijn vernietigd en er is nog niemand aangehouden.

Onder invloed in de auto
Schagen, vrijdag 16 mei 2003.
Vrijdagochtend om 2.00 uur is een 39-jarige automobilist uit Schagen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Nieuwe Laagzijde in Schagen. De man blies 590 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Hoorn/Zwaag, donderdag 15 mei 2003.
Donderdag zijn er diverse verkeerscontroles gehouden langs de Poortwachter en de Scheerder in Hoorn en de Zwaagmergouw en de Oostergouw in Zwaag. Er zijn in totaal 73 bekeuringen uitgeschreven: 42 voor het rijden zonder gordel, 4 voor een opgevoerde bromfiets, 1 voor het rijden zonder helm, 7 voor snelheidsovertredingen, 18 voor het rijden door roodlicht en een 1 voor rijden zonder rijbewijs Opmeer/Spanbroek/Wognum, donderdag 15 mei 2003. Donderdagmiddag is er van 14.00 uur tot 15.00 op snelheid gecontroleerd langs de Pade in Opmeer, de Spanbroekerweg in Spanbroek en de Oosteinderweg in Wognum. In die periode zijn ongeveer honderd automobilisten bekeurd waarvan de hoogste snelheid 90 kilometer per uur was waar 50 kilometer het maximum is.

Auto gestolen
Zwaagdijk, donderdag 15 mei 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto gestolen vanaf de Tuinstraat in Zwaagdijk. Het betreft een rode Volkswagen Golf met het kenteken LBX-3911.

Rijbewijs ingevorderd
Spanbroek, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagavond is omstreeks 22.00 uur een 37-jarige automobilist uit Obdam staande gehouden langs de Kaag in Spanbroek nadat hij 121 kilometer per uur reed waar 60 kilometer het maximum is.

Onder invloed in de auto
Spanbroek, donderdag 15 mei 2003.
Donderdagavond even voor 23.00 uur is een 30-jarige inwoner van Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Kaag in Spanbroek. De man blies 355 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.