Politie Zaanstreek-waterland



13:38 14-MEI-03
LOC: PURMEREND, METEORENWEG

Hennepplantage in slaapkamer

Een 31-jarige man werd in zijn woning aangehouden, omdat hij een kleine hennepplantage in een slaapkamer had. Het was opgevallen, dat de ramen van een slaapkamer van de flatwoning geheel met doek waren afgeplakt. Bij een inval ontdekte de politie 78 hennepplanten in de slaapkamer en nog eens tien op het balkon van de flat. Alle planten en de benodigde apparatuur zijn inmiddels vernietigd. De verdachte verklaarde de planten voor eigen gebruikt te hebben gekweekt. Hij is al eens eerder voor hetzelfde feit aangehouden en veroordeeld. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

14:47 15-MEI-03
LOC: PURMEREND, GILDEPLEIN

Betrapte winkeldievegge verzet zich hevig

Een 41-jarige vrouw uit Amsterdam verzette zich hevig, nadat zij door winkelpersoneel was aangehouden wegens diefstal. Winkelend publiek schoot te hulp om de vrouw in bedwang te houden tot de politie arriveerde. De Amsterdamse had de aandacht van het winkelpersoneel getrokken door haar gedrag. Bij controle kwamen er totaal 24 Bh's en slipjes onder haar jas vandaan met een gezamenlijke waarde van bijna E 380 De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Daar bleek zij zich al vaker aan winkeldiefstal schuldig te hebben gemaakt. Na verhoor werd de vrouw later op de dag weer in vrijheid gesteld.

17:10 15-MEI-03
LOC: WORMERVEER, LIJSTERSTRAAT

Woninginbraak op klaarlichte dag

Terwijl de bewoner op zijn werk was, werd er ingebroken in zijn flatwoning. De voordeur werd op zodanig grove wijze opengebroken, dat de deurstijl vermoedelijk moet worden vervangen. Men heeft de hele woning doorzocht. Er worden geld, sieraden en een videocamera vermist.

21:59 15-MEI-03
LOC: ZAANDAM, P J TROELSTRALAAN

Dronken man richt vernielingen aan

Een 36-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd door de politie aangehouden, omdat hij een regenpijp en een auto had vernield. Hij was stevig onder invloed van alcohol. Getuigen hadden gezien, dat de man de regenpijp van een woning stuk trapte. Even daarna ging hij midden op de rijbaan van de Zuiddijk staan, waardoor een auto voor hem moest stoppen. Vervolgens sloeg hij met een bierflesje een aantal malen op de auto. De man werd ingesloten.

23:24 15-MEI-03
LOC: ZAANDAM, PRINS BERNHARDPLEIN

"Idol"aat van Jim

Een 26-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden wegens diefstal van een poster uit een reclamezuil van een abri. De man was door een passerende brandweerman betrapt op het openbreken van de zuil en het stelen daaruit van een poster van "Idol" Jim. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie nog een aantal opengebroken reclamezuilen aan waaruit de posters waren verdwenen. Bij andere zuilen waren de posters nog aanwezig maar was wel geprobeerd de zuil open te breken. De verdachte werd ingesloten. Hij verklaarde de poster te hebben gestolen voor zijn nichtje. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor de andere diefstallen en pogingen.





03:02 16-MEI-03
LOC: WORMER, WOLLEGRASSTRAAT

Kortsluiting in computer

De bewoner van een woning werd wakker van een brandlucht. Het bleek, dat de zolderverdieping geheel onder de rook stonk, waarna de brandweer werd gewaarschuwd. Deze ontdekte een smeulende computer op zolder, die vermoedelijk door kortsluiting in brand was geraakt. De schade bleef beperkt tot een klein stukje verbrande zoldervloer.

09:46 16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, HEMKADE

Bedrijfsbus gestolen

Gisterenavond of afgelopen nacht heeft men de bedrijfsbus van een opleidingsinstituut ontvreemd. Het betreft een zilverkleurige bestelauto van merk Hyundai, type H100 met het kenteken VN-VJ-08.
De bus heeft een opschrift "Hembrug-beroepsopleidingen" en een logo bestaande uit een rode driehoek en een zwarte balk. Het voertuig stond op een afgesloten en bewaakt terrein. Men heeft het slot van een hek, dat alleen bij calamiteiten wordt gebruikt, geforceerd en kon zo met de bus het terrein af komen.

11:37 16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, P.A. VAN MEVERSTRAAT

Computers uit school gestolen

In de afgelopen nacht werden vier computers uit een school gestolen. Men kwam de school binnen door een ruit van een klaslokaal met een trottoirtegel in te gooien. Uit het klaslokaal en de daaraan grenzende gang nam men de computers weg.


Verkeershandhaving


16-MEI-03
LOC: PURMEREND, JAAGWEG EN WORMERVEER, VOLTASTRAAT

Drankcontroles

Bij verschillende alcoholcontroles in de afgelopen nacht werden weer twee bestuurders betrapt op een te hoog alcoholpercentage. Een 44-jarige man uit Purmerend blies 380 ug/l en een 33-jarige man uit Uitgeest 310 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Behalve een proces-verbaal kregen de bestuurders een rijverbod van respectievelijk drie en twee uur.

13:02 16-MEI-03
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Laagvlieger

Bij een snelheidscontrole tussen halftien en twaalf uur reed een automobilist 45 km/uur harder dan de toegestane 70 km/uur. Hij was niet de enige die te snel reed. Van de gecontroleerde voertuigen reed ruim 10% te snel.

EINDE**************************************


---- --